Luka Mezgec: Blizu življenjske forme

Luka Mezgec: Blizu življenjske forme
07.08.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

"Težak dan je bil to. Še vedno je. Danes sem razmišljal o Bjorgu. Tragedija. Nikoli ga ne bomo pozabili," je po zmagi v peti etapi dirke po Poljski priznal Luka Mezgec.

Luka Mezgec je dobil peto etapo na dirki po Poljski. Po veličastni zmagi, že drugi na letošnji dirki po Poljski, pa je priznal: "Težak dan je bil to. Še vedno je. Danes sem razmišljal o Bjorgu. Tragedija. Nikoli ga ne bomo pozabili." Če je pri prvi zmagi izkoristil zavetrje Fernanda Gavirije, se je tokrat spet odlično postavil. Tokrat je bil tik za Benom Swiftom, ki je imel pred sabo še pomočnika.

Potem pa je situacijo – čistih sprinterjev ni bilo v ospredju in se niso mogli boriti za zmago – izkoristil in prepričljivo dobil sprint. “Bilo je težje kot pred tremi dnevi. Vedel sem, da mi ta zaključek bolj ustreza in vedel sem, da sem dobro pripravljen. A mesec in pol nisem dirkal, tako da nisem vedel, kako dober sem na dirkah,” je pojasnil Mezgec, ki je na dirko prišel z višinskih priprav. Opravil jih je v okolici Livigna:

"Na koncu pa je bilo vsem težko. Uspel sem ostati miren, dvesto metrov pred ciljem pa sem bil ravno na pravem mestu." Zdaj se bo Mezgec prelevil v pomočnika, saj sta pred kolesarji dve zahtevni etapi. Jutrišnja se bo začela v Zakopanah: "Zame bo zdaj šlo bolj za trening in za to, da bom pomagal našima kolesarjema za skupni seštevek. Mikel Nieve je dober pri tem, pa tudi Nicholas Schultz je trenutno v formi. Poskušal bom ostati zraven čim dlje. Vendar pa bom v nedeljo nastopil tudi na evropskem prvenstvu. Zato nočem pretiravati, saj potrebujem čas za regeneracijo."

Mezgec bo največji up selektorja Andreja Hauptmana na nedeljski članski dirki v Alkmaarju. Trasa je ravninska, lahko pa bi razplet krojil veter. Pred dvema letoma je bil Mezgec že peti. "Saj veste, kako je v sprintu. Če si v dobrem položaju in če imaš srečo, potem si lahko blizu. Lahko pa se zgodi, da moraš dvakrat zavreti in nisi niti med 15-imi najboljšimi. Ne vem, če sem v življenjski formi, vendar pa sem zagotovo zelo blizu," je še zaključil Mezgec.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ