Luka Mezgec: Cavendish silil v luknjo, ki je ni bilo

Luka Mezgec: Cavendish silil v luknjo, ki je ni bilo
05.07.2017 AVTOR: D. Z.
"Sagan si je zavaroval mesto. Kazen za Sagana je pretirana, vsaj po mojem mnenju," trdi državni prvak Luka Mezgec.

Za mnenje o izključiti Petra Sagan z dirke po Franciji smo povprašali tudi slovenskega sprinterja in državnega prvaka Luko Mezgeca.

Slednji je leta 2014 dobil etapo na dirki po Italiji, vseskozi pa se – v zadnjem obdobju kot vodja sprinterskega vlaka pri moštvu Orica Scott – v zaključkih bori z najhitrejšimi kolesarji. Zato ve, kaj se tam dogaja. “Pri 190 pulza je težko razmišljat. Vedno se moraš boriti za svoje mesto na cesti. Kot sem videl na posnetkih je Cavendish silil v luknjo, ki je ni bilo, Sagan pa si je zavaroval mesto, ” je dejal Mezgec in pojasnil:

“Mislim, da je bil Cavendsih že prej na pragu padca. Sagan je s komolcem samo nakazal, da tam ni luknje, in da se ne bo umaknil. Cavendish je šel v luknjo, ki je ni bilo, Sagan pa se je samo zavaroval. Če ga že morajo kaznovati, bi ga morali postaviti na zadnje mesto v etapi, ne pa izključiti z dirke. ” V podobnih položajih se sprinterji večkrat znajdejo. Je pa res, da so nekateri pripravljeni tvegati vse.

A ta sprint je bil poln menjavanje smeri. Tudi Arnaud Demare, ki je kasneje etapo dobil, je pri spremembi smeri v zadnjih metrih zaprl Nacerja Bouhannija. A zaradi padca Cavendisha najbolj bode v oči poteza Petra Sagana. “Ko je bil Sagan kakšnega pol metra stran od ograje, takrat je jasno, da tam ni prostora za nobenega drugega več. Ko nekdo pride zraven daš avtomatsko komolec ven in se zagradiš. Zapreš pot, saj veš, da če bo kdo šel tam, boš padel. ”

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ