Luka Mezgec: 'Ful' mi je žal, da me ne bo na Sloveniji

Luka Mezgec: 'Ful' mi je žal, da me ne bo na Sloveniji
15.06.2016 AVTOR: D. Z.
Luka Mezgec bi moral nastopiti na dirki po Sloveniji, a se je na dirki po Italiji poškodoval in je zdaj šele začel s treningi.

Trenira šele pet dni
»Zdaj že pet dni treniram. To so dve do tri ure dolgi treningi. Zadnji pregledi so pokazali, da se kost dobro celi, vendar pa še vedno ne smem tvegati. Vsaj prvih šest tednov po operaciji. Zato v tem času ne morem nastopati na dirkah, « je pojasnil Luka Mezgec.

Zmotili smo ga tik pred odhodom v fitnes. Zdaj se postopoma vrača, a pot do popolne vrnitve je vseeno še dolga. Kar 16 dni je namreč miroval. Zapestje si je namreč poškodoval na dirki po Italiji, potem pa še vztrajal na Giru. Odstopiti pa je moral tik preden bi dobil prvo priložnost za sprint, torej v tretjem tednu dirkanja.

"Nastopa sem se res veselil "
»Zdaj na treningih pazim, da res ne tvegam preveč, predvsem na spustih. Zapestje me pri večjih obremenitvah še vedno boli, predvsem, ko je pod kotom. Na kolesu me boli, če se držim za spodnji del balance, ko grem na pedale, « je še pojasnil Mezgec. Z Orico GreenEdgom bi moral nastopiti na dirki po Sloveniji, tako da bi se letos vrnil na slovensko etapno preizkušnjo.

Vendar mu ta vrnitev očitno ni usojena. Opazili ga boste bolj v vlogi gledalca. Zaradi poškodbe se je moral nastopu odpovedati. »Seveda mi je 'ful ' žal, da ne bom mogel nastopiti. Tega nastopa sem se res veselil. Predvsem zaradi slovenskih navijačev, « je priznal Mezgec. In, kdo bo zastopal avstralsko ekipo na naših cestah? To bodo Mitch Docker, Jack Haig, Christian Meier, Jens Keukeleire in Cheung King Lok.

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ