Luka Mezgec: Med zmago in drugim mestom je ogromna razlika

Luka Mezgec: Med zmago in drugim mestom je ogromna razlika
24.06.2019 AVTOR: DZ, vir: Tour of Slovenia / Sportida in Mario Stiehl

Luka Mezgec je eden izmed slovenskih junakov dirke po Sloveniji. Dobil je etapo, bil v zadnji drugi in si priboril rdečo majico najboljšega po točkah.

Potem, ko je lani na dirko po Sloveniji prišel kot pomočnik Calebu Ewanu, se je letos Luka Mezgec vrnil v vlogi glavnega sprinterja moštva Mitchelton Scott. To vlogo je upravičil. Po pričakovanjih v prvi etapi ni mogel priti do zmage, saj so bili tisti čisti sprinterji močnejši. V drugi pa je pokazal izjemno pripravljenost in trmo, potem ko je sledil skupinici čez Celjsko kočo.

Skupaj s preostalimi je potem ujel ubežnike in dobil sprint v Celju. V zadnji etapi do Novega mesta je bil blizu zmage, a je moral priznati premoč Giacomu Nizzolu. Luka Mezgec je osvojil dovolj točk, da je oblekel rdečo majico najboljšega v tem točkovanju. Obenem pa je z dirko nadvse zadovoljen, saj je kljub napornemu urniku pokazal, da je ohranil vrhunsko formo.

O zaključnem sprintu v Novem mestu: Res je zmanjkalo. Ampak, ko sem v zadnji ovinek prišel na četrtem mestu, sem vedel, da bo to skoraj zagotovo premalo. Nizzolo je res super izkoristil drugo mesto v ovinku in pospešil še pravi čas.  Jaz sem na ciljni črti prišel zraven, a bilo je konec.

O dogajanju po premagani VahtiEkipa je bila res vrhunska. Čez klanec smo prišli skorajda vsi, razen enega. Zadnji klanec je bil zelo zahteven, saj nas je čez v ospredju prišlo 20, morda 25. Res sem se vrhunsko počutil in sem po radiu tudi govoril, da naj grejo še naprej. Ampak je Gazprom navijal tak tempo, da našim ni bilo treba veliko narediti.

O doseženem na dirki po SlovenijiSigurno sem zadovoljen s počutjem, z rezultati. Res pa je danes malce grenkega priokusa s tem drugem mestu, saj vemo, da je v kolesarstvu med zmago in drugim mestom ogromna razlika.

Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ