Luka Mezgec: Na koncu je slika realna

Luka Mezgec: Na koncu je slika realna
19.03.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Po spletu okoliščin je Luka Mezgec na dirki Milano-Sanremo imel proste roke in na koncu je zasedel 23. mesto. Po napornem prvem delu sezone pa se zdaj seli v Belgijo.

"Hitra dirka. Na koncu smo vedeli, da bo tempo peklenski. Sicer sem bil presenečen, saj je Cipressa minila v dokaj zmernem tempu. Poggio pa si, tam kjer si ga začel na vrhu tudi nekako končal. Poleg tega so bili tisti štirje, ki so napadli klasa zase. Zadaj se je malce razbilo in končal sem v skupini, ki je sprintala za 12. mesto."

To so bile besede Luke Mezgeca po koncu 294 kilometrov dolge dirke Milano-Sanremo. Že dane pred startom je izpostavil, da bo imel proste roke, saj je bil ponavadi njegov Michael Matthews pozitiven na Covid-19 in je tako moral izpustiti prvo izmed petih velikih klasik. Mezgec je, tako kot večina kolesarjev stik z najboljšimi izgubil na zadnjem vzponu na Poggio. Tam je napadel Tadej Pogačar, proti vrhu pa se je razlika med skupino z Mezgecem in vodilno skupino samo še povečevala:



"Za trenutek sem upal, da mogoče res ujamemo ostale na spustu, da se bodo spredaj malo pogledali. Ampak, če so zgoraj 30 sekund pred nami je v dveh kilometrih težko nadoknaditi." Van der Poel je skupino treh zasledovalcev, v kateri je bil Tadej Pogačar premagal za 15 sekund, skupino z Matejem Mohoričem, ki se je borila za peto mesto pa za 26 sekund. Skupina, v kateri je prišel Luka Mezgec se je lahko borila za 12. mesto, a Mezgec je bil 23.

"Tukaj v Sanremu se vedno sprinta za nekje prvih 20 pozicij. Predvsem zato, ker ko greš v cilj, ne veš natančno koliko jih je zares spredaj. Nekateri so mislili, da so bili spredaj samo štirje in za peto mesto se sprinta. Na koncu je slika realna, tudi sprint za 12. mesto," je priznal Mezgec, ki ima za sabo naporen prvi del sezone. Odpeljel je že tri etapne dirke, skupno pa je nastopil na 21 dirkah. “Zdaj grem v Belgijo, kjer bom nastopil še na šestih ali sedmih dirkah. Potem pa malo pavze."

Že 22. marca bo zanj zelo pomemben dan, saj bo na sporedu dirka Classic Brugge De Panne. "Za ekipo je skoraj najpomembnejši dan sreda, ko je na vrsti De Panne in imamo v Dylanu Groenewegnu favorita za zmago, saj je bil že lani po fotofinišu drugi. Letos bomo poskusili stopiti stopničko više. Potem vsako leto nastopim na Ghent-Wevelgem. Tam bi lahko bil skriti adut, če Michaela Matthewsa ne bo," je še zaključil Mezgec.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ