Luka Mezgec: Na tlakovcih vse bolj domač

Luka Mezgec: Na tlakovcih vse bolj domač
02.04.2016 AVTOR: D. Z.
Luka Mezgec trenutno čaka na dirko po Flandriji. Krstno zanj. Zadovoljen, da je v polnosti izkusil belgijske klasike.

"Samo ceste moram dodobra spoznati "
Luka Mezgec je na uvodnih dveh klasikah sezone nastopil že leta 2013, potem pa se je tem dirkam izogibal. Upravično. "Takrat mi ni bilo všeč, zato me ni bilo več tu. Je pa res, da sem spoznal, da sem očitno tip kolesarja, ki mu take dirke ustrezajo. Samo ceste moram dodobra spoznati. Na teh dirkah se vrtimo bolj ali manj po istih cestah in odsekih, " je dejal Mezgec.

In, če to reče, potem ko je že oddelal večji del programa, saj sta zdaj pred njim samo še dirka po Flandriji in Pariz-Roubaix, je to vsekakor dober znak. Pomeni, da tudi na 'tlakovcih ' uživa: "Po dirki v Waregemu sem si najprej rekel, da tega nočem več. Kaj mi je bilo treba te vrnitve. Zdaj pa gre. Zdaj že ugotavljam, kateri odseki so mi bolj všeč in jih spoznavam. "

"Dirke polne stresa "
In tako nam lahko tudi po treh dneh De Panna v Slovenijo sporoča, da je vse v najlepšem redu: "Vedno boljše mi gre, pa čeprav imamo res naporen program. Zdaj me čaka še Flandrija. Predvsem glava je zmatrana, saj je tukaj na eni dirki toliko stresa, kot na celotni enotedenski. " A Mezgec prihaja iz gorskega kolesarstva, tako da se je očitno hitro prilagodil zelo zahtevnemu terenu.

Pa čeprav gre na teh klasikah zares za izredne razmere: "Vsak odsek se moraš boriti. Veliko je pasti, kocke, količki. A forma je prava. Sem kar zadovoljen, saj lahko kar pritisnem. Na dirki Gent-Wevelgem, na kateri sem dirkal zase, sem ugotovil, da lahko zdržim tudi na večjih razdaljah. " Vseeno pa ga zdaj čaka novo garanje.

"Danes vsi mrtvi "
V nedeljo bo opravljal vlogo pomočnika. Kapetana bosta Jens Keukeleire in Luke Durbridge. Danes so člani Orice GreenEdge uživali v enem izmed redkih prostih dni v Belgiji. Predvem pa so si poskusili čim bolj spočiti. Nabrati čim več moči pred dvema preostalima in najpomembnejšima dirkama na Severu. Flandrijo in Roubaixom.

"Tu nas je sedem, saj se je eden poškodoval. Nimamo nobene menjave in tako moramo vsi nastopiti na vseh dirkah. Ne moreš si spočiti. Po De Pannu smo danes vsi mrtvi. S kolesom smo šli samo na kavo, " je še zaključil Mezgec, ki bo domov prišel šele po odpeljani dirki Pariz-Roubaix. Od decembra pa do sredine aprila bo tako v tujini preživel kar sto dni. Potem bo 14 dni doma, tik pred nastopom na Giru pa bo odpeljal še tridnevno dirko po Yorkshiru.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ