Luka Mezgec: Na vsakem klancu boljše noge

Luka Mezgec: Na vsakem klancu boljše noge
18.06.2017 AVTOR: D. Z.
Luka Mezgec je na Roglo vsekakor dostojno branil zeleno majico. Kot sprinter je dolgo vztrajal v ospredju. Zdaj razmišlja o sprintu v Novem mestu.

Po petkovi ljubljanski etapni zmagi je Luka Mezgec oblekel tudi zeleno majico vodilnega v skupnem seštevku, vendar je bilo jasno, da je v soboto ne bom mogel obdržati.

Čeprav je sprinter, pa je odlično odpeljal tudi kraljevsko etapo, saj je z najboljšimi prišel do vznožja Zreč. Potem pa je celo narekoval ritem in kot vodilni v skupnem seštevku še dolgo pomagal Jacku Haigu. Na koncu se je moral posloviti od zelene majice, ima pa še vedno na ramenih rdečo najboljšega po točkah. Tu je pogovor z Mezgecem po etapi.

Dolgo ste vztrajali z najboljšimi. Ste presenečeni?
“Danes sem imel vsak klanec boljše noge. Vedel sem, da prvih ne morem držati. Tako sem naredil še nekaj za Jacka. Poskusil sem vzpostaviti enakomeren ritem vsaj na začetku klanca. Tako sprva ni bilo napadov. ”

Z vašim ritmom ste poskrbeli za kar veliko selekcijo?
Poskusil sem narediti nekaj selekcije. Vedel sem, da moram vleči, dokler gre. Dva, tri, štiri, morda pet kilometrov. Do tam sem šel do limita. Ko sem enkrat odvil, sem do vrha šel samo še v počasnem ritmu.

Pomagali ste Jacku Haigu, temu pa tudi letos ne bo uspelo zmagati.
Danes mi je vsekakor pomagalo tudi to, da ko sem na vzponu pogledal nazaj, je bilo za mano samo še kakšnih 15 kolesarsjev. Potem samo še deset. To ti da malce motivacije, da greš še nekoliko hitreje. Jack je bil tretji, vendar smo lahko zadovoljni, saj je konkurenca kar močna. Visconti in Majka sta odlična kolesarja.

V Novem mestu se obeta nov sprint. Kakšen zaključek pričakujete?
Spet bo nova zgodba. Mislim, da bo podoben potek kot v prvi etapi. Zadnji krogi bodo kar kaotični in moral bom spet uporabiti celo ekipo.

Verjamete, da lahko obdržite to majico?
Eden izmed ciljev je vsekakor obdržati to majico. Če bom imel dobro pozicijo na zadnjemu ovinku na Kandijskem mostu, bom na dobri poti, da obdržim majico.

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ