Luka Mezgec: Največji nasprotnik bodo klanci

Luka Mezgec: Največji nasprotnik bodo klanci
23.03.2015 AVTOR: D. Z.
Danes se je začela dirka po Kataloniji, na kateri je Luka Mezgec lani dobil kar tri etape. Mezgec se vrača, a pričakovanja so skromnejša.

»Uspehe bom težko ponovil. To, da na dirki World Toura dobiš tri od sedmih etap se namreč ne zgodi prav pogosto, « je še pred začetkom prve etape priznal Luka Mezgec. Razlog za nižja pričakovanja je tudi bolezen, s katero se je ukvarjal v začetku marca.

»Forma bi lahko bila boljša. Po zmagi na HAut Varu sem zbolel in štiri dni sem imel hudo vročino. Tako sem ostal brez sedmih dni treninga. Potem sem opravil nekaj uvajalnih treningov in odšel na Tirreno-Adriatico, kjser sem v sprintu druge etape še padel, « je priznal Mezgec. In tudi ta padec ni prav nič pripomogel k vrnitvi na raven, na kateri je bil pred boleznijo. Takrat je namreč trdil, da je boljši kot lani v takem času:

»Padec mi je dodatno pobral še nekaj energije za regeneracijo med težko dirko. Na koncu dirke sem ostal popolnoma brez moči, zato sem tudi odstopil. Zdaj sem si spočil in upam, da se je pripravljenost nekoliko dvignila. « Na vprašanje, kdo bo letos njegov največji nasprotnik, je odgovoril v njegovem slogu: »Največji nasprotnik bodo klanci. «Svoje priložnosti bo lovil v dveh etapah: »Mislim, da sta to peta in šesta etapa, kjer lahko računam na sprint. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ