Luka Mezgec: Napovedujem en lep dan

Luka Mezgec: Napovedujem en lep dan
21.06.2019 AVTOR: DZ, foto: Sportida / Tour of Slovenia

"Sem res vesel, da sem po dolgem času prišel do nove zmage in to pred domačimi gledalci," je po zmagi za TV Slovenija dejal Luka Mezgec, novi vodilni v skupnem seštevku dirke po Sloveniji.

O primerjavi te zmage s tisto v Ljubljani: Vrhunsko. S tem, da je bilo v Ljubljani lažje. Danes sem moral odpeljati res na vso moč in sem res vesel, da sem po dolgem času prišel do nove zmage in to pred domačimi gledalci. Podobno je bilo pred dvema letoma v Ljubljani. Oblekel sem majico za najboljšega po točkah in prav tako majico zeleno majico. Vsaj jutri jo bom lahko nosil in jo potem z veseljem oddal v Idriji.

O željah pred startom: Danes sem imel samo en cilj, in sicer začeti zadnji klanec v ospredju in cel klanec odpeljati na vso moč. Potem na vrhu klanca pa pogledati, kakšna je situacija. Koliko jih je v ospredju, kje sem sam, kje so moji kolegi. V bistvu jih je bilo spredaj samo pet, mi pa smo zaostajali za pol minute. Sledil je vratolomen spust in lovljenje ubežnikov. Zadnjih 15 kilometrov še v okolici Celja. Do zadnjega kilometra res nisem vedel, ali jih bomo ujeli ali ne.

O dogovoru z Estebanom Chavesom: Ko sem prišel do konca spusta in sem vedel, da je Chaves v ospredju še s štirimi sem po radiu takoj sporočil, naj ne sodeluje pri narekovanju tempa. Tudi sam sem hranil moči, vendar pa, ko sem videl, da jih ne bomo ujeli, sem začel pomagati, tako da nam jih je uspelo ujeti.

O zaključnem sprintu: Spet sem začel prezgodaj s sprintom. Ampak, tokrat je bila skupina spredaj, pred nami. Upal sem, da bodo v zadnjem ovinku šli vsi po levi, po najkrajši poti. Desno je tako bilo dovolj prostora in sem z višjo hitrostjo padel mimo.

O petkovi etapi do Idrije: Napovedujem en lep dan. Spet bom šel čez domače kraje, čez Kamnik, čez Gorenjske konce in upam, da bom užival. Zaključek je precej bolj zahteven kot danes, in upam da bom oddal majico ekipnemu kolegu Estebanu Chavesu. Zame je klanec prehud.

Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ