Luka Mezgec: Noge so se vrtele same od sebe

Luka Mezgec: Noge so se vrtele same od sebe
28.03.2014 AVTOR: D. Z.
Luka Mezgec. S tremi zmagami že pred koncem veliki junak dirke po Kataloniji. Za nas si je vzel čas in nam med drugim zaupal, da se je med etapo tako slabo počutil, da je hotel odstopiti.

Luka Mezgec o sprintu v 5. etapi
"Res. Tretja zmaga v treh sprintih je res neverjetna bera. V zaključku je bilo kaotično. Niti ne vem, ali je čez zadnji vzpon prišla celotna skupina ali ne. Ampak, držal sem se povsem v ospredju. V zadnjem kilometru je moštveni kolega Warren Barguil res odlično potegnil, tako da se je naredila samo ena linija. Zadnji ovinek sem izpeljal na odlični poziciji. Mislim, da sem bil na desetem mestu, tako da sem samo čakal, da se začne sprint. Dvesto metrov pred ciljem sem pedala pohodil na polno."

Luka Mezgec o razgibani etapi
"Pred etapo sem verjel, da lahko pridem do sprinta, vendar sem se med etapo počutil tako slabo, da sem hotel odstopiti. Nekako sem prišel k sebi še pred zadnjim klancem. V sprintu pa, kot vedno, se mi je odprlo. Noge so se vrtele same od sebe in vse je bilo odlično."

Luka Mezgec o pridobivanju spoštovanja med tekmeci
"Z vsako etapo, z vsakim sprintom imam več prostora. Fantje hočejo biti za mano in ne več pred mano, kot je to bilo nekoč. S tem lahko prihranim tudi nekaj več energije. Sem res zelo vesel, da mi to uspeva."

Luka Mezgec o sijajni dirki po Kataloniji

"Tudi v sanjah si nisem predstavljal, da mi lahko uspe kaj takega. Zadnje čase se mi dogajajo res lepe stvari."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ