Luka Mezgec: Ob tabli za 200 metrov ne čutim več bolečine

Luka Mezgec: Ob tabli za 200 metrov ne čutim več bolečine
26.06.2017 AVTOR: D. Z.
Luka Mezgec je postal državni prvak. "Grega Bole je bil danes zagotovo najmočnejši na dirki," je priznal Luka Mezgec. Več pa v krajšem intervjuju.

Sprint na koncu. Bili ste zelo prepričljivi.
V sprintu sem imel še kar dobre noge, medtem ko sem na klancu prav v vsakem krogu zelo trpel. Vedel sem, da bo na vzponu na Bašelj zelo težko. Na koncu je prav na tem klancu napadel Grega Bole, ki se je tudi odpeljal. A smo se štirje zbrali, složno narekovali tempo in ga ujeli.

Prav Bole je deloval najbolj prepričljivo, kajne?
Grega je bil danes zagotovo najmočnejši na dirki. Na zadnjem klancu je izpeljal odločen napad. Ampak, bil je sam proti štirim, kar je težko. Sam sem vesel, da smo bili za njim složni in smo ga uspeli ujeti.

Bežali ste že od drugega kroga. Kako težko je to za sprinterja?
To je eden izmed najtežjih dni v sezoni. Zdaj sem bil na državnih prvenstih že nekajkrat takoj od začetka v ubežni skupini. Ampak, na teh dirkah državnega prvenstva nas je na startu zelo malo in moraš biti zares aktiven, moraš napadati od starta. Potem pa samo upaš, da bo neslo do konca.

Se je na primer na vzponu pojavil kakšen dvom?
Na klancu je bil dvom v vsakem krogu. Sicer se letos kar dobro peljem na klance, ampak vseeno. Sam vzpon tu ni tako zahteven. Je pa zahteven sam prihod na klanec. Predtem se kakšnih pet kilometrov cesta vseskozi rahlo vzpenja, tako da ne moreš hraniti moči. Sam sem tip kolesarja, ki se ponavadi vedno vozi v grupi oziroma me ekipa pod klanec pripelje svežega. Če pa pridem pod klanec “kisel ”, kar je bilo tukaj v vsakem krogu, potem je to trpljenje.

Končno ste oblekli majico. Kako lepo je?
Večkrat sem že rekel, da je lažje dobiti etapo na Giru ali Vuelti, kot pa zmagati na državnem prvenstvu. Tu se ti mora res vse poklopiti. Brez ekipe je ta dirka kot loterija. Nekatere ekipe so tu imele več pomočnikov, bile so večje. Sam pa sem bil sam. Nekako moraš v tem primeru najti prijateljstva med tistimi, ki so ravno tako sami.

Bahrain Merida je imela kar šest kolesarjev na startu. To je bila velika premoč?
V bistvu sem gledal samo njih, predvsem Grego Boleta, saj sem vedel, da je zelo motiviran, in da bodo dirkali nanj. Na koncu sem bil kar malce presenečen, da so v ubežni skupini sedmih kolesarjev pustili samo njega. Ne vem, kaj so delali v ozadju. Je pa to tvegana taktika. Grega je bil močan in morda so se tukaj ušteli.

Za sprint pa ste ohranili dovolj moči?
Še vedno se imam za sprinterja, čeprav v zadnjih letih pomagam Calebu Ewanu. Ko pridem v zadnji kilometer pa imam še vedno tisto pravo eksplozivno moč in ko vidim tablo za dvesto metrov v bistvu ne čutim več bolečine.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ