Luka Mezgec: "Odrezalo me je"

Luka Mezgec: "Odrezalo me je"
25.09.2017 AVTOR: D. Z.
"Na zadnjem vzponu me je odrezalo, tako da nisem mogel slediti prvim," je po članski dirki priznal Luka Mezgec.

Luka Mezgec je pred cestno dirko članov za svetovno prvenstvo prevzel odgovornost. V Bergen je prišel kot kapetan ekipe, ki je štela pet kolesarjev.

Mezgec je že dlje časa razmišljal o trasi na svetovnem prvenstvu. Predvsem zato, ker so bili vsi mnenja, da bi se v zadnjem krogu za zmago lahko udarili hitri kolesarji. Tudi med dirko je vse potekalo po načrtih. Vse do zadnjega kroga. Tudi ob vstopu v zadnji krog se je zdelo, da imajo Slovenci vse pod nadzorom, saj so se ob Mezgecu vozili kar trije. Potem pa se je zgodilo.

»Do zadnjega kroga je šlo vse po načrtu. Imeli smo dobro pozicijo, dobro som delali skupaj. Na zadnjem vzponu pa me je odrezalo, tako da nisem mogel slediti prvim, « je po članski dirki priznal Luka Mezgec in pojasnil: »Noga ne da več nič od sebe. Tudi če bi želel še malce pritisniti, nimaš več moči. Takrat nimaš kaj narediti. « V zadnjem krogu je občutil prevožene kilometre in utrujenost. Poleg tega je bil krog očitno zahtevnejši od predvidevanj:

»V bistvu sem šele v zadnjem krogu spoznal, da ne bo šlo. Ta prvi del kroga, takoj od starta oziroma cilja naprej je bil vseskozi napet. Vse do klanca. Čeprav smo imeli vedno dobro pozicijo, ni bilo nikoli tako lahko, da bi si lahko pred klancem malce spočil. To me je stalo, da nisem mogel priti čez klanec. « Mezgec po prihodu na cilj, potem ko je prevozil več kot 270 kilometrov ni skrival razočaranja. Bil je kapetan in zavedal se je, da ima lepo priložnost za dober rezultat: »Seveda sem razočaran. Na koncu se je za zmago borila kar velika skupina kakšnih 25 kolesarjev. Mislil sem, da bom pri taki skupini lahko zraven, vendar nisem bil. A napak ni bilo. Energije mi je zmanjkalo. To je to. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ