Luka Mezgec: Preživeti številne pasti, izogniti se padcem in sprintati

Luka Mezgec: Preživeti številne pasti, izogniti se padcem in sprintati
05.10.2016 AVTOR: D. Z.
Glavni adut na članski cestni dirki na SP v Katarju bo Luka Mezgec. V Katar odhaja v sledo, 12. oktobra.

"Preživeti puščavske pasti "
Samo trije kolesarji na članski cestni dirki na SP v Katarju. Slovenijo bodo zastopali Grega Bole, Luka Pibernik in Luka Mezgec. Slednji bo nosil največje breme, vsaj kar se tiče rezultata. Upa namreč na sprint, v katerem bi potem poskušal priti med deseterico.

“Glede dirke. Možnih je več scenarijev. Najprej se moramo dobro aklimatizirati pred dirko. Na vlago, na vročino, ” je poudaril Mezgec. Na sami dirki pa vseeno ne bo tako lahko, kot morda nekateri predvidevajo ob pogledu na profil trase: “Preživeti moramo vse pasti puščave. Vsekakor bo tudi veter. Potem bo veliko odvisno od smeri vetra. Na krogih je sicer še veliko kilometrov na voljo, vendar, če v puščavi izgubiš preveč in če potem za lovljenje porabiš preveč energije je lahko hitro konec.

Če si dobro postavljen ...
Mezgec seveda govori o tistem dolgem puščavskem delu pred prihodom na dobrih 15 km dolge zaključne kroge. V puščavi pričakujejo veliko vetra, ki pa ga na krogih, polnih krožišč ne bi več smelo biti. “Morali bomo voziti racionalno in obenem bomo upali na srečo. Da se bomo izognili padcem in neprijetnostim, do katerih lahko pride v puščavi, pa tudi potem na krožiščih.

Prav zaradi tehnično zahtevnih krogov, predtem pa vetra in vročine, mnogi opozarjajo, da v Dohi v boju za mavrično majico ne bomo videli sprinta glavnine, ampak sprint krepko razredčene skupine. A vendarle naj bi se za zmago udarili sprinterji: “V sprintu je veliko odvisno od iznajdljivosti in sreče. Če si dobro postavljen in imaš srečo si lahko hitro med desterico. Če pa se zapleteš, si lahko hitro na tleh. ” Ujeti torej pravi vlak, ujeti zavetrje pravega kolesarja. Preprost, a še kako težko izvedljiv načrt, torej.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ