Luka Mezgec: Priti do sprinta, tam se lahko zgodi marsikaj

Luka Mezgec: Priti do sprinta, tam se lahko zgodi marsikaj
24.09.2017 AVTOR: D. Z.
"Rečem lahko, da je krog malce težji od pričakovanega. Klanec je kar zahteven," je po petkovem treningu dejal Luka Mezgec.

Luka Mezgec bo v nedeljo od starta glavni slovenski adut za čim boljšo uvrstitev na članski cestni dirki na svetovnem prvenstvu.

V petek so si Slovenci ogledali krog, na katerem bodo dirkali, v soboto pa še začetni del trase. »Rečem lahko, da je krog malce težji od pričakovanega. Klanec je kar zahteven. Tudi nekaj vetra. Je kar veliko dejavnikov, ki bodo vplivali na samo dirko, « je dejal Mezgec. Tudi sam lahko samo ugiba, kakšen razplet bomo spremljali:

»Če bo dirka težka, potem bi v sprint lahko prišla zares majhna skupina. Če pa bo kakšna reprezentanca dobro nadzirala potek dirke, potem lahko pride v sprint 30 do 40 kolesarjev. Sam si sigurno želim lažjo verzijo. Naredil sem vse, da bom v zaključku tam. « Mezgec je odlično pripravljen. To naj bi pokazali tudi zadnji treningi, predvsem pa je to dokazal na dirki po Veliki Britaniji. Tam je do treh zmag pomagal Calebu Ewanu, ko pa je dobil priložnost, je bil četrti.

»Res sem kar v formi. Po Giru sem imel v mislih samo še svetovno prvenstvo. Vse do zdaj sem stopnjeval formo. Počutje na kolesu je dobro in res upam, da bo vse potekalo nam v prid. « Krogi, na kateri bo padla končna odločitev vsekakor niso lahki in na to je Mezgec tudi opozoril: »Zadnjih osem kilometrov je še najlažjih. Prvi del kroga pa je napet. Veliko ovinkov, vseskozi navzgor. Pravega počitka pred klancem ne bo. Ta klanec pa je tudi ključni del kroga. Tam se bo dirka lomila in tam se bo odločalo, koliko kolesarjev bo prišlo v sprint. «

Vse bo jasno v zadnjih dveh krogih, je prepričan Mezgec: »Tam ni nekega šparanja, ni kalkuliranja. Če lahko držiš prve lahko, če ne pa odpadeš. Vsekakor sem prvo ime v primeru sprinta . Če pa bo dirka težka, imamo druge kombinacije z Rogličem na čelu. Vemo, v kakšni formi je in ta klanec naj bi mu tudi ustrezal, vsaj glede na to, kako se je pred dnevi peljal na kronometru, « je rekel Mezgec, ki je tudi razkril veliko željo: »Prvi cilj je, da pridem do sprinta, v sprintu se lahko zgodi marsikaj. « Vsekakor pa je do sprinta dolga pot. Prevoziti bodo morali 267,5 km.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ