Luka Mezgec: "Svetovno prvenstvo pretežko zame"

Luka Mezgec: "Svetovno prvenstvo pretežko zame"
11.09.2013 AVTOR: D. Z.
Luka Mezgec ima za sabo izjemno sezono. Nazadnje je blestel na dirki ektstra kategorije po Alberti. Zadnji dan ga je v sprintu premagal zgolj Peter Sagan.

Pogovor po prihodu v cilj
Peter Sagan je izjemno odpeljal zadnji ovinek pred ciljem in potem v sprintu sploh ni imel več konkurence, medtem ko se mu je spet najbolj približal prav Luka Mezgec, ki je tako potrdil, da je kljub naporni sezoni odlično pripravljen. Ob prihodu v cilj pa je sledila kratka izmenjava besed s Saganom.

»Najprej sem mu čestital, potem pa pohvalil, da se je zdelo, kot da on pred sabo sploh ni imel ovinka. Kot bi imel ravno cesto. Sam sem namreč bil na notranji strani in sem moral nekoliko zavirati, « je pojasnil Mezgec.

Brez zmage? Motivacija za delo pozimi!
Kolesar Argos Shimana je priznal, da je, glede na celotno sezono, pričakoval, da bo tudi v Kanadi v sprintih konkurenčen najboljšim. A do zmage mu tudi tokrat ni uspelo priti. Tudi zato, ker so z ekipo v ključnih trenutkih nekajkrat ostali zaprti. In tako Mezgec še vedno lovi prvo zmago:

»Dejstvo je, da sem bil letos že petnajstkrat med najbolšimi petimi. To, da še nimam zmage, me kar nekoliko boli. Po drugi strani pa je to najboljša možna motivacija za delo izven sezone. Vem, kaj moram storiti in doseči. Za to bom trdo delal. «

Svetovno prvenstvo pretežko
Obenem je Mezgec vseeno priznal, da je že nekoliko utrujen, saj je to njegova prva sezona med elito in je zato še toliko težje zdržati naporen ritem tekmovanj. Prav zato komaj čaka konec sezone, ko bo odšel na zaslužen počitek.

A še prej bo nastopil na enodnevnih dirkah Svetovnega koledarja v Kanadi. Potem še Milano-Torino in etapna dirka v Pekingu. »Svetovno prvenstvo zame verjetno odpade, saj je trasa prezahtevna. Mislim, da imamo v Sloveniji zagotovo šest boljših kolesarjev za tak teren. «

Tudi Sagan je premagljiv
Mezgec je še pojasnil, da se z ekipo trenutno še pogaja za novo dveletno pogodbo. Obenem pa smo ga vprašali, če je Sagan premagljiv, kajti Slovak je postal tudi Mezgečeva nočna mora:

»Je premagljiv, vendar v lahkih etapah. Le poklopiti se mora vse. V težjih pa je na koncu toliko bolj svež kot sprinterji, da se ga res težko premaga. Je pa trenutno v vrhunski formi in mislim, da bo tudi na svetovnem prvenstvu zelo nevaren. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ