Luka Mezgec: “V zadnjem kilometru nimaš več kaj razmišljati”

Luka Mezgec: “V zadnjem kilometru nimaš več kaj razmišljati”
13.06.2018 AVTOR: DZ

Luka Mezgec je v prvi etapi dirke po Sloveniji zasedel četrto mesto. S tem je bil najboljši Slovenec, a s tem še zdaleč ni zadovoljen.

Ekipa Mitchelton Scott je na dirko po Sloveniji prišla z namenom, da izpopolnijo sprinterski vlak za Tour de France. Tako je tukaj tudi prvi sprinter ekipe Caleb Ewan. Prvi preizkus do Murske Sobote pa jim je spodletel. Na koncu je moral sprintati celo Luka Mezgec, sicer eden izmed zadnjih mož v vlaku. Izvlekel je četrto mesto, a s tem še zdaleč ni zadovoljen.

Kaj je šlo narobe?
“Že tri do cilja sem videl, da imamo enega premalo in da bodo prišli mimo. Sam sem samo upal, da bo še Roger pospešil, in da bomo ob pravem času prišli v tisti zadnji ovinek petsto metrov do cilja spredaj. Ampak, bilo je preveč kaotično in smo se razgubili. Sledil je padec. Ko smo pogledali nazaj, Caleba ni bilo več, tako da sem jaz sprintal.

Kaj se je sploh dogajalo v samem zaključku?
Vedel sem, da je moralo priti do kar velikega padca, saj je šlo okrog 60 kilometrov na uro. Z Rogerjem sva se hitro pogledala, vprašal sem ga, kje je Caleb. Ni ga bilo. V zadnjem kilometru pa nimaš več kaj razmišljati. Ostal sem spredaj, na poziciji in poskušal sem sprintati.

Četrto mesto najbrž ni dosežek, ki bi vas zadovoljil, kajne?
Ni pravi rezultat. Morali bi izpeljati leadout s celotno ekipo. To je naš cilj na tej dirki. Če dobimo etapo je samo bonus. Če ni sprinterja v sprintu, potem to ne more biti dober rezultat.

Kje pa ste naredili napako?
V bistvu smo se malce porazgubili na koncu, mož premalo nam je ostal. Presenetili so nas kolesarji Bahraina, ki so prišli hitreje okrog nas, tako da nismo mogli pospešiti. Potem si pa v nekem takem miksu, ko se vse ekipe prerivajo in moraš sam najti pozicijo.

Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ