Luka Mezgec: Velike nacije se lahko samo klanjajo

Luka Mezgec: Velike nacije se lahko samo klanjajo
16.12.2020 AVTOR: DZ, foto sirotti

Nagrada za posebne dosežke. Poleg Jana Tratnika jo je s strani Kolesarske zveze Slovenije prejel tudi Luka Mezgec.

"Hvala za čestitke. Sezona je že kar daleč po koncu in zdaj se začenja že nova sezona. Resnično pa lahko govorimo s superlativi. Zadnjih nekaj sezon smo na koncu vsake rekli, da bo super, če jo ponovimo. Še vedno pa smo jo potem presegli. Ne vem. Samo Bog ve, kaj nas čaka v naslednjih letih."

Na tak način se je Luka Mezgec zahvalil za s strani Kolesarske zveze Slovenije podeljeno nagrado. Tudi letos se je boril z najboljšimi, predvsem pa je pokazal, da je lanska huda poškodba na dirki po Španiji preteklost. V krstnem nastopu na Touru je osvojil dve drugi mesti, na klasiki v Plouayju je bil ravno tako drugi:

"To so res lepi dosežki. Res pa ni tiste pike na i. Ampak, vemo, kakšno je kolesarstvo. Za zmago se mora vse poklopiti. Upam, da bom lahko naslednje leto kakšno to drugo mesto pretvoril v prvo." Tudi naslednje leto bo član avstralske ekipe, ki pa bo zamenjala proizvajalca koles. Scott odhaja, prihaja pa Bianchi:

"Ostajam član Mitcheltona Scott. Naslednje leto se bo ekipa sicer drugače imenovala, vendar pa imena ne smem izdati. Imam tudi že nekako orisan celoten program dirk. Natančneje pa se bomo pogovorili na januarskih prvih pripravah." Zdaj pa je še čas za pogled na sanjsko sezono. Sezono polno presežkov. Slovenija je postala prava kolesarska velesila.

"Moramo se zavedati, da je to res nekaj neverjetnega in težko ponovljivega. Moramo biti hvaležni za te dosežke. Lahko sicer pričakujemo še več, vendar moramo ostati realni in se zavedati čisto vsake zmage. Od tega, da smo z Rogličem prvič osvojili monument, do Toura in Vuelte. Dve tritedenski dirki v enem letu. Velike nacije se lahko samo klanjajo," je bil še jasen Mezgec.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ