Luka Mezgec: Zamenjava okolja, da ne začneš stagnirati

Luka Mezgec: Zamenjava okolja, da ne začneš stagnirati
13.11.2015 AVTOR: D. Z.
Potem, ko je Orica GreenEdge uradno potrdil 25-erico kolesarjev, na katere računa v sezoni 2016, smo se z Luko Mezgecem pogovarjali na dobrodelni prireditvi, ki jo je organiziral JB center v Novem mestu.

"Več bo jasnega na prvih pripravah"
"Prijetno druženje z vsemi prijatelji kolesarstva. Sem kar presenečen, da so res vsi prišli. Mislim, da so to zadevo res super organizirali. Lepo, da se vsake toliko časa podružimo," je najprej dejal Luka Mezgec. Potem pa je beseda nanesla na njegov prestop. Med elito je prestopil, ko je podpisal za Giant Shimano ... zdaj pa Giant Alpecin zapušča in se seli v Orica GreenEdge.

Avstralci so pred dnevi potrdili, da bodo v naslednji sezoni računali na 25 kolesarjev. Ekipa bo kar precej mednarodna. Med sedmimi novinci pa je tudi Luka Mezgec: "Mislim, da je vsake toliko časa potrebna zamenjava okolja, ker se nekako navadiš in lahko začneš stagnirati. Upam, da bo to pozitivna sprememba. Kaj pa pričakujem, je težko zdaj govoriti. Programa dirk še nimam, se pa že veselim prvih priprav 1. decembra. Takrat bo več stvari jasnih, saj je vse odvisno od programa dirk."

Čustveno slovo
A jasno je že, da bo Luka Mezgec eden izmed tistih, na katere bodo Avstralci računali v skupinskih sprintih. Obenem pa bo izkušnje, ki jih je pridobil ob Marcelu Kittlu in Johnu Degenkolbu lahko prenesel na nadarjena mlada Avstralca Caleba Ewana in Michaela Matthewsa. Kljub temu, da si obeta nove izzive, pa ni imun na prijateljstva, ki jih je navezal v ekipi Giant Alpecin:

"Menim, da bom dobil vsaj toliko priložnosti, kot sem jih dobil tukaj. Se je bilo pa kar težko posloviti. Čustveno. Sploh na zadnjih dirkah, ko smo vsi vedeli, da se poslavljamo. Ampak, saj bomo naslednje leto še vedno skupaj na istih dirkah. Videvali se bomo, resda ne bomo več cimri, in da si ne bomo pomagali, ampak bomo na nasprotnih bregovih," je še povedal Mezgec. Sicer pa smo mnenja Slovencev, ki so zaznamovali letošnje prestopne roke zbrali tudi v najnovejši številki revije Bicikel.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ