Luka Mezgec: Zaradi virusa krepko spremenjen program

Luka Mezgec: Zaradi virusa krepko spremenjen program
03.06.2021 AVTOR: DZ, foto sirotti

"Odpade mi dirka po Dofineji in dirka po Sloveniji,” je za RTV Slovenija dejal Luka Mezgec.

Naredil sem vsa testiranja. Od spirometrije, EKG-ja, stres testa in tako naprej. Ko je zdravnik povedal, da je vse tako kot mora biti, da je vse isto kot pred boleznijo sem nekako začel počasi s treningom.



Luka Mezgec je sicer potrdil nastop na dirki po Sloveniji, ki bi mu predstavljala pripravo na dirko po Franciji, a se je potem vse zapletlo. Za RTV Slovenija je Mezgec razkril, da je v tem času zbolel za novim koronavirusom oziroma je bil pozitiven na Covid-19.




"Od zadnje dirke je že kar nekaj časa preteklo. Moja zadnja dirka je bila Amstel Gold Race. Potem sem naredil 14-dnevni premor, ki ga po prvem delu sezone vedno naredim. Ravno, ko sem začel trenirati, sem nekaj dni po cepljenju zbolel za koronavirusom. To mi je spet spremenilo celoten program. 14 dni sem moral biti spet brez kolesa," je za RTV Slovenija dejal Mezgec.




Javil se je iz Livigna, kjer že resno trenira in se pripravlja na povratek: "Tu bom ostal tri tedne. Tudi zato se mi spremeni program. Odpade mi dirka po Dofineji in dirka po Sloveniji. Nekako smo se z ekipo odločili, da je to najboljša pot in da poskusim doseči najboljšo raven pripravljenosti za Tour de France." Je pa potrdil, da virus hujših posledic očitno ni pustil.




"Ni bilo posebnosti. Če ne bi vedel, da je Covid-19, bi normalno treniral oziroma bi izpustil tri do pet dni treninga. Tako pa so v klubu zagnali paniko in smo šli po varni poti. Bil sem 14 dni brez kolesa. Naredil sem vsa testiranja. Od spirometrije, EKG-ja, stres testa in tako naprej. Ko je zdravnik povedal, da je vse tako kot mora biti, da je vse isto kot pred boleznijo sem nekako začel počasi s treningom."


Je pa res, da sem tudi v ekipi že nekaj let in mi tudi zaupajo na besedo. Če rečem, da sem dobro pripravljen, verjamem, da me ne bodo pustili doma.


Zdaj upa, da ima dovolj časa, da se vrne na raven iz lankega leta, ko je bil na Touru dvakrat drugi. Je pa res, da ne bo imel priložnosti pokazati, kako dobro je zares pripravljen. Dejstvo je, da nima dirk za dokazovanje: "Tu so še vedno tehnološki pripomočki, kot je merilec moči, merilec srčnega utripa in tako naprej. Vse te podatke ekipa spremlja in bo videla moj napredek. Je pa res, da sem tudi v ekipi že nekaj let in mi tudi zaupajo na besedo. Če rečem, da sem dobro pripravljen, verjamem, da me ne bodo pustili doma."

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ