Luka Mezgec: Zmaga za potrditev, da spada med najhitrejše

Luka Mezgec: Zmaga za potrditev, da spada med najhitrejše
24.10.2013 AVTOR: D. Z.
Luka Mezgec je pred dobrim tednom dni na dirki po Pekingu dosegel uspeh kariere. Obenem je podaljšal pogodbo in ima zdaj že program za naslednjo sezono.

Čakal vse do zadnje etape zadnje dirke
Po prestopu iz Save v Argos Shimano Luka Mezgec tako šele prvo sezono nastopa na dirkah svetovne serije. A že takoj je opozoril nase. Najprej na dirki po Romandiji, potem na italijanskem Giru …

Vseskozi je bil tik ob najboljših, a do zmage nikakor ni mogel. A Luka Mezgec je na zmago potrpežljivo čakal in jo dočakal prav na zadnji dirki sezone … v peti etapi dirke po Pekingu, ko je v sprintu do Ptičjega gnezda ugnal Nacerja Bouhannija.

Zmaga za potrditev, da sodi med najhitrejše
»Zmage sem si želel, ampak je, iskreno povedano, pred odhodom na Kitajsko nisem pričakoval, « je priznal Luka Mezgec, ki je ta uspeh – postal je šesti Slovenec z zmago na dirkah najprestižnejšega tekmovanja – posvetil ženi.

»Zmaga mi je dala neko potrditev, da se lahko vedno borim za zmago. Če je v glavi to, potem je med dirko velikokrat precej lažje in tudi v končnici lahko imaš več prostora, saj drugi vedo, da si eden izmed favoritov, « je pojasnil Mezgec, ki se je za zmago lahko zahvalil tudi izjemni ekipi.

Pomagal mu je "Kittlov" glavni mož
Pri moštvu Argos Shimano so se odločili, da ga na dirki po Pekingu še dodatno podprejo. V sprinterskem vlaku, ki je bil podrejen Mezgecu, je bil tudi Tom Veelers. Gre za kolesarja, ki je do štirih zmag na dirki po Franciji pomagal prvemu sprinterju ekipe Marcelu Kittlu. Tokrat je delal za Mezgeca:

»Že pred odhodom je vodstvo potrdilo, da bo z ekipo poslalo tudi Veelersa. Kot vemo je eden izmed najboljših leadout kolesarjev na svetu. Prvič letos sem imel pred sabo takega kolesarja. Res sem mu lahko zaupal. Dokazal je, da je eden najboljših za to delo. Če pošljejo njega, potem je to samo potrditev, da v klubu resno mislijo z mano. «

Kapetan, pa tudi pomočnik
Celo tako resno, da je Mezgec že podpisal dveletno pogodbo. V tej ekipi bo vsaj do konca sezone 2015. Ob tem pa je očitno že dobil tudi okviren program dirk za sezono 2014: »To pomeni, da lahko še vsaj dve leti mirno dirkam, saj vemo, da časi za kolesarstvo niso rožnati, nitni niso za kakšen drugi šport, « je priznal in zaključil:

»Vesel sem, da imam program, po katerem lahko dirkam zase. Seveda bodo dirke, ko bom pomagal, ampak, na večini sem kar sam kapetan. « Mezgec bo priložnosti iskal predvsem v sprinterskih zaključkih etapnih preizkušenj … Mogoče se nam vendarle obeta tudi etapna zmaga na italijanskem Giru. Zakaj pa ne?

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ