Luka Mezgec: Zmagal je najmočnejši

Luka Mezgec: Zmagal je najmočnejši
30.06.2014 AVTOR: D. Z.
Luka Mezgec je z drugim mestom na državnem prvenstvu na zahtevni trasi v Gabrju dokazal, da ni "zgolj" sprinter. A priznal je, da do zmage vendarle ni mogel.

»Dirka je bila zelo težka. Vedeli smo, da tu ne bo sprinta. Kot smo pričakovali, smo v cilj prihajali eden po eden, « je bil po prihodu na cilj utrujen, a zadovoljen Luka Mezgec. Za njim je zares izjemen prvi del sezone, ki ga je proslavil z zmago v zadnji etapi dirke po Italiji.

Dirka za državno prvenstvo je bila tudi zadnja pred krajšim dopustom. »V bistvu sem lahko vesel, da sem se sploh lahko boril za majico državnega prvaka, saj je za mano že zares dolga sezona in sem že pošteno utrujen. Z drugim mestom sem zato zadovoljen in mislim, da je to tudi največ, kar sem tokrat lahko iztržil, « je še priznal Mezgec.

Kolesar Giant Shimana se je v zaključku za zmago udaril s kolesarjema Adrie Mobila Mugerlijem in Fajtom. A je dodal, da je obema komajda še sledil: »Na koncu so me zdelali tudi krči, tako da sem Mugerliju in Fajtu že težko sledil. Že na klance je tako letelo, da sem težko sledil. Na koncu pa nisem imel dovolj moči, da bi odgovoril na napad. « In za konec je Mezgec še priznal: »Mislim, da je danes slavil najmočnejši kolesar. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ