Luka Pibernik dobil dirko, Simon Špilak zlato kolo

Luka Pibernik dobil dirko, Simon Špilak zlato kolo
20.10.2013 AVTOR: D. Z.
Zdaj je uradno končana tudi kolesarska sezona na domačih tleh. V Podsmreki je bil najboljši Luka Pibernik, ki je ugnal Tomaža Noseta in Nika Burjeka.

Deset zdaj že tradicionalnih krogov v Podsmreki in okolici. To je za konec sezone čakalo kolesarje, ki so prišli na dirko. Med člane so se pomešale še ženske. In takoj, že v prvem krogu, je prišlo do nekaterih napadov.

A šele v četrtem krogu je prišlo do odločilnega pobega, ko se je v ospredju znašla peterica kolesarjev. V ozadju je večino časa na čelu preživel Robert Vrečer, a glavnina se je tokrat nekoliko uštela. Ubežniki, sicer so v ospredju ostali samo še štirje – Luka Pibernik, Tomaž Nose, Nik Burjek in Dejan Bajt – so rahlo prednost uspeli ohraniti vse do zaključka.

In tako so se udarili za zmago. Prepričljivo najmočnejši pa je bil državni prvak Luka Pibernik. Premagal je Tomaža Noseta in Nika Burjeka. Četrti je bil Dejan Bajt, peti pa Luka Mezgec, ki je dobil sprint glavnine.

V ženski konkurenci je dirko dobila Urša Pintar. Zlato Scottovo kolo pa so prejeli Simon Špilak, Matej Mohorič in Polona Batagelj. Najboljši v Slovenskem pokalu pa je bil Jan Polanc pred Matejem Mugerlijem in Pibernikom.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ