Luka Pibernik končal kariero

Luka Pibernik končal kariero
01.01.2021 AVTOR: DZ, foto sirotti

Prezgodaj? Skorajda zagotovo, a Luka Pibernik se je odločil, da konča športno pot, pa čeprav je 23. oktobra dopolnil šele 27 let.

Luka Pibernik je bil v zadnjih štirih letih član moštva Bahrain Merida, oziroma Bahrain McLaren. V to ekipo je prestopil pred sezono 2017, predtem pa je dve leti preživel v Lampreju Meridi. Pred prestopom med elito je bil član Radenske in med mlajšimi člani je bil med drugim peti na svetovnem prvenstvu.

To je bilo leta 2012 v Valkenburgu. Torej, ko je šele prvo sezono vozil v tej kategoriji. Takrat je prvak postal Aleksej Lucenko. Naslednje leto je postal državni prvak tako med mlajšimi člani kot med elito. Premagal je Mateja Mugerlija.

Leta 2015 je v dresu Lampreja Meride še drugič postal državni prvak. V Mirni Peči je ugnal Kristjana Fajta in Boruta Božiča. Zagotovo največi uspeh pa je dosegel naslednje leto.

Na dirki Eneco Tour, ki je spadala med dirke World Toura je bil v šesti etapi od Riemsta do Lanakna član ubežne skupine, ki je na cilj prišla vsega pet sekund pred glavnino. V sprintu peterice je bil Pibernik najboljši. Pibernik je bil v zadnjih letih stalni član članske reprezentance na svetovnih prvenstvih.

Po enkrat je nastopil na dirki po Franciji in dirki po Italiji, dvakrat pa na dirki po Španiji. "To je vse, kar se kolesarstva tiče. Bilo je lepo in zabavno. Hvala vsem, ki ste mi pomagali doseči to, kar sem. Čas je za nove izzive v življenju. Hvala in srečno novo leto," je za Facebooku zapisal Pibernik.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ