Luka Pibernik osmi v Italiji, Cadelu Evansu Trentino

Luka Pibernik osmi v Italiji, Cadelu Evansu Trentino
25.04.2014 AVTOR: D. Z.
Luka Pibernik je bil osmi na prestižni dirki Liberazione, ki je namenjena mlajšim članom. Etapno dirko po Trentinu pa je dobil Cadel Evans.

GP LIBERAZIONE
A najprej na enodnevno dirko za mlajše člane. Govorimo o prestižni, sicer ravninski, a vseeno zahtevni dirki GP Liberazione. Na sporedu je bila že 69. dirka. Gre za krožno preizkušnjo, dolgo dobrih 130 kilometrov. Na startu je bila med skoraj dvesto kolesarji tudi slovenska reprezentanca. Večji del dirke je v pobegu preživela skupina devetih kolesarjev, med katerimi je bil tudi Gašper Katrašnik. V zaključku pa je izjemen napad izpeljal Rus Jevgenij Šalunov, ki se je po samostojnem pobegu veselil prestižne zmage.

Glavnina se je udarila za drugo mesto. S 25 sekundami zaostanka je to pripadlo domačinu Simoneju Consonni. Tretji je bil Liam Bertazzo. Odlično je zaključek odpeljal tudi aktualni slovenski državni prvak Luka Pibernik, ki je zasedel osmo mesto. Poleg Pibernika in prej omenjenega Katrašnika so na dirki nastopili še Martin Otoničar, David Per in Andrej Rajšp. Spomnimo. Zmage na tej dirki se je po neverjetnem samostojnem pobegu leta 2010 veselil Jan Tratnik.

DIRKA PO TRENTINU
Z zahtevno četrto etapo se je končala tudi etapna dirka po Trentinu. Organizirali so jo že 38. Zadnji dan so morali kolesarji premagati tudi skoraj 20 kilometrov dolg zaključni vzpon na Monte Bondone. Sicer je večji del 175 km dolge etape zaznamovala skupina dobrih desetih kolesarjev, ki so tudi prvi začeli zaključni vzpon. A večjih možnosti za uspeh niso imeli. Majico vodilnega je branil Cadel Evans, ki je pokazal, da je odlično pripravljen.

Evans je prestal vse napade, v zaključku pa so mu ušli zgolj trije, ki v skupnem seštevku niso bili tako nevarni. Zmagal je Mikel Landa, ki je za deset sekund premagal Louisa Meintjesa in za 35 Franca Pellzottija. Evans je osvojil peto mesto, z istim časom kot Niemiec na četrtem. V skupnem seštevku se je Evansu najbolj približal Domenico Pozzovivo, ki je zaostal za 50 sekund.

Przemyslaw Niemiec je z dobro minuto zaostanka dirko končal na tretjem mesto. Sledili so še Fabio Duarte, Louis Meintjes, Tiago Machado, Fabio Aru, Michele Scarponi, Franco Pellizotti in Mikel Landa. Večina teh kolesarjev naj bi nastopila tudi na dirki po Italiji, zanimivo, Astana je imela med deseterico kar tri kolesarje, vključno z zmagovalcem zadnje etape.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ