Luka Pibernik po dolgem pobegu do naslova

Luka Pibernik po dolgem pobegu do naslova
28.06.2015 AVTOR: D. Z.
Luka Pibernik je veliki junak letošnjega državnega prvenstva v Mirni Peči. Po dolgem pobegu je premagal Kristjana Fajta. Tretji je bil Borut Božič.

Mirna Peč je spet gostila najboljše kolesarje in kolesarke, ki so se pomerili za naslove državnih prvakov. Najprestižnejša kategorija – člani – je dirko začela ob 14. uri. Na startu se je zbralo nekaj manj kot 50 članov in mlajših članov, ki so se podali na skoraj 180 kilometrov dolgo pot. Premagati so morali 15 zelo razgibanih krogov. Na startu so bili praktično vsi najboljši, manjkal je le Simon Špilak, ki si je takoj po zmagi na dirki po Švici privoščil krajši odmor pred nadaljevanjem sezone.

Tako je kolesar Katjuše dirko spremljal kot gledalec. Že takoj po startu so se vrstili pobegi in že v prvem krogu se je izoblikovala skupina petih ubežnikov, ki si je hitro nabrala več kot štiri minute naskoka pred glavnino. Potem pa sta izmed te peterice v ospredju ostala samo še dva. Luka Pibernik in Kristjan Fajt, ki sta nadaljevala v svojem ritmu. V ozadju so se vrstili številni napadi, najbolj odločno pa so se v lov podali trije. Borut Božič, Jan Tratnik in Matej Mohorič.

Trojica se je šest krogov pred ciljem ubežnikoma približala na vsega minute, ujeti pa ju ni več mogla, saj so bili vsi očitno že povsem pri koncu z močmi. Tako sta v nadaljevanju Pibernik in Fajt prednost samo še povečala na skoraj tri minute in kmalu je postalo jasno, da se bosta med sabo udarila za naslov prvaka. Sicer sta v zadnjem krogu oba poskušala z napadi, a videli smo sprint, v katerem pa je bil prepričljivo najmočnejši Pibernik.

Pri komaj 21 letih je lahko slavil že drugi naslov državnega prvaka. Kolesar Lampreja Meride zdaj odhaja na dirko Tour of Qinghai Lake. Fajt, ki bo tudi tam nastopal, vendar pa bo zastopal dres Adrie Mobila, pa je državno prvenstvo spet končal na stopničkah. Po lanskem tretjem mestu je bil tokrat drugi. Boj za tretje mesto je prepričljivo dobil Borut Božič, ki je prav tu že prej slavil dva naslova prvaka. Sledila sta mu Jan Tratnik in Matej Mohorič. David Per je bil najboljši med mlajšimi člani.

Matej Mugerli, ki je branil naslov prvaka je dirko končal na devetem mestu. Med članicami smo pričakovano spremljali premoč kolesark moštva BTC City Ljubljana. Še šestega naslova prvakinje se je veselila Polona Batagelj, ki je bila na 71,4 km dolgi progi najboljša. Pri starejših mladinkah je bila najboljša Katja Jeretina. Tilen Finkšt je zmagal med starejšimi mladinci, med mlajšimi pa Nik Čemažar.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ