Luka Pibernik: Do zadnjega smo dirkali perfektno

Luka Pibernik: Do zadnjega smo dirkali perfektno
25.09.2017 AVTOR: D. Z.
Na članski cestni dirki na SP v Bergnu je bil najboljši Slovenec Luka Pibernik. Z 42. mestom pa ni bil zadovoljen.

»Prav nič. Če bi bil v prvi deseterici, potem bi bil zadovoljen. Tako pa ne, « je priznal Luka Pibernik. Sicer mlad kolesar, a še kako izkušen.

Pred letošnjo sezono je prestopil v Bahrain Merido in bil spet povabljen v reprezentanco. Tokrat z jasno nalogo, da skrbi za Luko Mezgeca. In ekipa je to odlično počela: »V bistvu je šlo vse v redu. Luka je bil v ospredju, noge so se še dobro vrtele. Žal ga je zmanjkalo v zadnjem krogu, « je dogajanje na hitro pojasnil Pibernik, ki se je v zadnjem krogu tudi sam znašel v težavah:

»Na predzadnjem klancu sem ostal ujet v padcu. Moral sem zavirati. Nastala je manjša luknja, ki je nisem mogel več zakrpati. Žal sem ostal v drugi skupini, v kateri je bil tudi Jan Polanc, ki mi je potem pomagal, da smo iztisnili, kolikor smo še lahko. « Pibernik je tudi poudaril, da niso naredili noene taktikčne napake. Tokrat so bili ostali preprosto boljši:

»Do zadnjega klanca smo dirkali perfektno Kolikor smo le lahko smo varčevali z močmi. Ampak, to je kolesarstvo. Nikoli ne veš, kdaj te odreže. Upajmo, da bomo na prihodnjem svetovnem prvenstvu boljši. « Na cilju je tudi Jan Polanc obsedel utrujen in seveda nezadovoljen: »Tempo je bil neugoden in na koncu se je izkazalo, da je bila dirka težja kot je izgledalo. To je bila dirka na izpadanje. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ