Luka Pibernik: Izpolniti selektorjeva pričakovanja

Luka Pibernik: Izpolniti selektorjeva pričakovanja
06.10.2016 AVTOR: D. Z.
Zmagovalec 6. etape na Eneco Touru. Lani je bil s 47. mestom najboljši Slovenec na SP. Letos bo Luka Pibernik pomočnik.

"Borut mi je ne Enecu rekel, da se ne počuti optimalno "
Luka Pibernik je eden izmed treh slovenskih kolesarjev, ki bodo na cestni dirki na SP v Katarju zastopali slovensko reprezentanco. Poleg Grege Boleta in Luke Mezgeca naj bi v Katar potoval Borut Božič, vendar je prišlo kasneje do spremembe. Luka Pibernik je odlično formo pokazal z zmago v šesti etapi dirke Eneco Tour, ki spada med dirke World Toura.

Ob povabilu ni okleval: “Za svetovno prvenstvo sem se vedno pripravljen potruditi še nekaj dni več in narediti vse, da na dirko pridem čim bolje pripravljen. Kar se tiče izbora. Že na Enecu sem govoril z Borutom, ki mi je rekel, da se ne počuti ravno optimalno. Potem me je poklical selektor in povabil zraven. ” In prav Eneco Tour je bila prava dirka za pripravo na svetovno prvenstvo. Nenazdnje so tam nastopali številni kolesarji, ki bodo vidnejše vloge igrali tudi v Katarju.

Težava? Do SP nima več dirk
“Dobro je bilo, ker so bile etape precej dolge, tudi teren podoben. Težava je v tem, da zdaj do svetovnega prvenstva nimam nobene dirke več. Bo treba toliko več trenirati. Ampak, upam da bom dobro pripravljen. ” Na lanskem svetovnem prvenstvu v Richmondu je bil kot najboljši Slovenec 47. A njegov cilj ni izboljšanje te uvrstitve:

“To ni rezultat, s katerim bi se ravno hvalil. Lani smo imeli nekaj smole s kolesi in z vsem. A to je druga zgodba. Povabila sem vesel. Upam, da bom izpolnil selektorjeva pričakovanja. ” Osnovni načrt pa je, da bosta Bole in Pibernik na varnem čim dlje pripeljeta Luko Mezgeca. “Vemo, da je Luka zelo hiter in lahko konkurira v zaključku. Veliko bo odvisno od vetra. Sam sem to etapo vozil na dirki po Katarju. Zaključek je bil isti in takrat je do kroga prišlo vsega 40 kolesarjev. Je pa res, da se je potem spet vse polovilo. 

"Lahko smo optimistični "
Prav zato si nihče ne upa napovedati razpleta. Čeprav gre za ravninsko dirko, se lahko marsikaj zgodi. “Tu bo 150 kilometrov že pred prihodom na kroge. Veliko je možnih scenarijev. Mislim pa, da smo dobra ekipa, ki si zna pomagati in smo zato lahko optimistični. Luka pa je lahko konkurenčen. Če mu bova pomagala, potem rezultat ne bo izostal. 

In ob tako različnih scenarijih bo Mezgec pomoč vsekakor potreboval. “Poskrbeti morava, da bo prihranil čim več moči za sam zaključek. Pripeljati ga morava v čim boljši položaj pred zaključnim sprintom. Že v klubih sva dokazala, da sva tega sposobna, ” je še dejal Pibernik, ki bo po tej sezoni zamenjal ekipo, saj bo prestopil v Bahrain Merido.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ