Luka Pibernik: Stavil na pravo karto in bil najmočnejši

Luka Pibernik: Stavil na pravo karto in bil najmočnejši
21.10.2013 AVTOR: D. Z.
"Vedel sem, da bi lahko prišlo do uspešnega pobega in igral sem na to karto," je po zmagi na zaključni dirki v Podsmreki dejal Luka Pibernik.

"Prave složnosti ni bilo"
In Pibernik je to na 70 kilometrov dolgi progi, na kateri so morali kolesarji prevoziti deset krogov tudi storil. Priključil se je štirim ubežnikom, v tem begu imel celo pomočnika Marka Pavliča in skupaj so vseskozi ohranjali rahlo prednost pred glavnino.

»Nekje vmes sem bil že rahlo v dvomih, ali nam bo uspelo ali ne, saj neke velike složnosti ni bilo, vendar se nam je izšlo in sem zato lahko vesel, « je dejal Pibernik, ki je v zaključku sicer ostal brez pomočnika.

Četverica v boj za zmago
Ubežniki pa so imeli vendarle dovolj prednosti pred glavnino, da so se lahko udarili za zmago. Seveda v zahtevnem sprintu. To je bil boj med naslednjimi kolesarji: Pibernik, Tomaž Nose, Nik Burjek in Deja Bajt.

A v zaključku sta imela največ moči Nose in Pibernik. Prav Nose, sicer član Adrie Mobila je z napadom poskusil presenetiti člana Radenske, a mu ni uspelo.

Nose: "Že ko je vlekel, je to počel najdlje in najbolj močno"
»Zmage nisem pričakoval, saj je bil Pibernik močnejši. Vedel sem, da bo zmagal. Že, ko je vlekel, je to počel daleč najdlje in nabolj močno. Rekel sem si, da moram biti vsaj tretji, da me ne bodo trenerji kregali. To mi je uspelo. Ko sem skočil, me je videl in je šel takoj za mano. Pač nisem sprinter. Če bi bil, bi mogoče bilo drugače, « je priznal Nose, ki se je moral zadovoljiti z drugim mestom.

Tretji je bil Nik Burjek, četrti pa Dejan Bajt … sprint glavnine, ki se je popolnoma približala je po pričakovanih dobil Luka Mezgec. A veliki junak zaključne dirke in vsekakor prepričljivi zmagovalec je postal Luka Pibernik.

Pri 20 letih tudi državni prvak
»Fantje so videli, da sem najmočnejši. Edini, ki je poskusil, je bil Tomaž Nose, vendar sem bil boljši, « je priznal Pibernik, ki je tako dodal piko n i uspešni sezoni. Med drugim je namreč postal tudi državni prvak v Gabrju. Vendar ne samo med mlajšimi člani, ampak v aboslutni konkurenci. Pa čeprav bo šele v sredo praznoval 20 let.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ