Luka Pibernik: Že pokazal zobe z dolgim pobegom

Luka Pibernik: Že pokazal zobe z dolgim pobegom
06.02.2015 AVTOR: D. Z.
Na dirki po Dubaju je tretjo etapo zaznamoval tudi Luka Pibernik. Novinec v World Touru se je izkazal z dolgim pobegom.

Tretja etapa na dirki po Dubaju je bila dolga 205 kilometrov. Bila je najtežja in je prinesla tudi spremembo v vodstvu. O zmagi Johna Degenkolba in o odličnem sedmem mestu Grege Boleta smo že pisali. Tudi o dosežkih preostalih petih Slovencev. Pisali pa smo tudi že o tem, da je etapo zaznamoval Luka Pibernik. 21-letni član Lampreja Meride se je pridružil ubežni skupini dneva. Ta se je izoblikovala šele po 40 kilometrih dirkanja.

V ospredju so vozili Luka Pibernik (Lampre Merida), Mohamed Al Murawwi, Vladimir Gusev (oba Skydive Dubai), Martijn Verschoor (Novo Nordisk) in Alessandro Bazzana (UnitedHealthcare). »Do pobega je prišlo tako kot pride ponavadi. Imel sem tudi srečo in ujel pravo kombinacijo, « je priznal Luka Pibernik. Po 90 kilometrih dirkanja si je z ostalimi ubežniki privozil več kot devet minut prednosti. A tudi to ni bilo dovolj. V lov za njimi so se podali predvsem člani Etixx Quick Stepa in Movistarja.

»Že pred začetkom sem vedel, da je zelo malo možnosti, da bi nam uspelo. Sploh, ker je bila to odločilna etapa za skupni vrstni red, « je še priznal Luka Pibernik. Na spletu pa se je pojavila fotografija, ko maser Movistarja poda plastenko s pijačo enemu izmed ubežnikov, pa čeprav to ni bil njegov kolesar. Movistarjevi člani so namreč narekovali ritem v glavnini in lovili ubežnike. Na spletnem portalu tuttobiciweb.it so zapisali, da je ta fotografija dokaz veličastnosti tega športa. Na fotografiji je Luka Pibernik, pred njim pa Alessandro Bazzana. Plastenko je dobil slednji.

»Tisto spredaj nisem bil jaz. Se pa zgodi kdaj pa kdaj, da ti kdo da pijačo, ko svojega nimaš v bližini, « je povedal Pibernik. »Preprosta gesta. Neverjetna gesta, ki je za kolesarstvo nekaj povsem običajnega, « so še zapisali na tuttobiciweb.it. Kakorkoli, ubežnike je glavnina ujela 30 km pred ciljem in etapa ter vodstvo v skupnem seštevku je pripadlo Johnu Degenkolbu. Pibernik pa je dobil potrditev, da se že na začetku krstne sezone v World Touru hitro navaja na povsem drugačno dirkanje. Za njim je že dirka po San Luisu. »Zaenkrat se mi zdi v redu. Je nekako po pričakovanjih, « pa ostaja skromen še lani član Radenske Kuote.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ