Luka Sagadin izgubil rožnato majico

Luka Sagadin izgubil rožnato majico
11.08.2015 AVTOR: D. Z.
Na etapni dirki v Avstriji je za mlajšimi mladinci prva etapa. Potem, ko so Slovenci dobili ekipni kronometer, tokrat niso bili med deseterico.

Govorimo o dirki Radjugendtour, ki velja za eno izmed prestižnejših etapnih preizkušenj za mlajše mladince. Slovenci so na izjemen in prepričljiv način dobili uvodni kronometer in tako je rožnato majico vodilnega v skupnem seštevku v prvi etapi branil Luka Sagadin. Na startu je bilo kar 138 kolesarjev iz 18 držav. Prevoziti pa so morali tri kroge po 27,5 km. Skupaj torej 82,5 km.

Do odločilnega napada je prišlo na zadnjem vzponu, ko se je v ospredju izoblikovala skupina osmih kolesarjev. Do cilja so si privozili že več kot minuto naskoka in tako so se lahko udarili tako za etapno zmago kot tudi za vodstvo v skupnem seštevku, saj v tej skupini ni bilo slovenskega predstavnika. Zmage se je po nekaj več kot dveh urah in sedmih minutah dirkanja veselil Švicar Til Steiger.

Najboljši Slovenec je bil Luka Sagadin, ki je na cilj prišel s prvo večjo skupino. V sprintu je zasedel 13. mesto. Anže Skok je bil 20., Nik Čemažar 47., Aljaž Jarc pa 58. Vsi ti kolesarji so na cilj prišli z glavnino. Nekoliko več sta zaostala Aljaž Omrzel in Pavel Cizelj. V skupnem seštevku je vodstvo prevzel Steiger, medtem ko je Sagadin 16.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ