Luke Rowe ostaja pri Ineosu: »Manjka nam še zmaga na kockah«

Luke Rowe ostaja pri Ineosu: »Manjka nam še zmaga na kockah«
20.02.2020 AVTOR: Nejc Grilc, foto: Sirotti

Valižan Luke Rowe je pred osmimi leti začel kariero v vrstah Skya, po podaljšanju pogodbe pa bo pri Ineosu ostal vse do konca sezone 2023. Eden najbolj cenjenih pomočnikov in vodja na cesti ne skriva ambicij na klasikah.

Luke Rowe je izgubil skoraj leto dni zaradi grdega trojnega zloma noge leta 2017, ki ga je utrpel med raftanjem na bratovi fantovščini. Na srečo poškodbe niso pustile trajnih posledic.

Luke Rowe nerad nastopa v javnosti in daje intervjuje, Valižan ponavadi »govori« le na cesti, kjer je eden najbolj cenjenih pomočnikov v karavani, saj lahko ekipi pomaga na vseh terenih, tudi v težkih gorskih etapah. »Sem mojster za vse in hkrati za nič,« je dejal, napol v šali, ob podpisu nove pogodbe.

Vseeno Rowe ne bo le pomočnik na Touru in ostalih etapnih dirkah, kjer Ineos cilja na vrh. Pri 30 letih je dovolj izkušen, da se preizkusi tudi v kapetanski vlogi na tlakovanih klasikah, kjer je bil v minulih sezonah nekajkrat že zelo blizu vrha.

»Občutek imam, da sem nekje na sredini svoje kariere, kar precej stvari sem se moral naučiti, zdaj pa se mi zdi, da sem dovolj izkušen, da to pretvorim tudi v dobre rezultate. Tlakovane klasike so področje, kjer Sky doslej še ni blestel, to je edini del leta, ko lahko dirkam kot kapetan. Ne vem, če lahko zmagam na kakšni od velikih klasik, zagotovo pa bom poizkusil, uvrstitve v deseterico me ne zanimajo,« je bil jasen Rowe.

V profesionalni karieri je doslej zabeležil le dve zmagi, a je bil del ekipe pri petih zmagah Ineosa na dirki po Franciji. »In to je zame povsem dovolj. Ne rabim biti v središču pozornosti, tudi če me nihče ne vidi, kaj vse naredim med etapo. Zame je dovolj, da se mi ekipni kolegi zahvalijo na avtobusu po etapi. Če bi bil sebičen, ne bi bil že osem let v Skyu,« zaključuje Rowe.

Večkrat temperamentni Valižan, ki je bil lani s Toura izključen po pretepu s Tonyjem Martinom, bo tako še naprej »lajal« v pelotonu v barvah Ineosa.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ