Lutsenko presenetil favorite in le za nekaj desetink sekunde ostal brez rumene majice

Lutsenko presenetil favorite in le za nekaj desetink sekunde ostal brez rumene majice
02.06.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Astana

Ko govorimo o kronometru, ne pomislimo takoj na Alekseja Lutsenka, a je kazahstanski državni prvak zablestel v četrti etapi dirke po Dofineji in jo tudi dobil, Lukas Postlberger pa je za manj kot sekundo zadržal rumeno majico.

Kronometer na dirki po Dofineji je bil precej težji, kot je izgledalo na papirju, zahteven je bil predvsem drugi del, kjer ravnine skorajda ni bilo, kar je na svoji koži občutilo kar nekaj favoritov. Da je denimo Nairo Quintana izgubil 1:15, niti ni posebej presenetljivo, a so imeli težave tudi precej boljši kronometristi, Geraint Thomas je po odličnem prvem delu trase popustil in na koncu izgubil 23 sekund.

Zelo zanimivo je bilo v boju za vrh, nekaj časa je vodil Wilco Kelderman, blizu je bil tudi Ilan van Wilder, pa Kasper Asgreen, ki se je na koncu moral zadovoljiti s tretjim mestom, kolesarja na prvih dveh mestih pa sta precejšnje presenečenje.

Jon Izagirre je odpeljal enega najboljših kronometrov v karieri in prevzel vodstvo ob prihodu v cilj, etapno zmago pa mu je za osem sekund »speljal« kar ekipni kolega Aleksej Lutsenko, ki je v prvem delu kronometra še hranil moči in nekoliko zaostajal za Keldermanom, v drugem pa je bil prepričljivo najhitrejši in tudi zasluženo slavil v etapi.

Jasno je bilo, da bo Lukas Postlberger težko zadržal rumeno majico, a se je še enkrat več pokazalo, da ima majica vodilnega na dirki posebno moč. Avstrijec je iz sebe iztisnil vse atome moči, na ciljnem vzponu je zelo trpel, na koncu pa mu je uspelo priti na visoko deveto mesto, rumeno majico pa je zadržal za manj kot sekundo pred Lutsenkom.

Jutri kolesarje čaka razgibana etapa s petimi kategoriziranimi vzponi, ki je v zaključku podobna enodnevnim klasikam, zato bo današnji zmagovalec Lutsenko v zelo dobrem položaju, da prevzame rumeno majico, visoko pa bo najbrž tudi danes tretji Kasper Asgreen, ki je na dirki po Dofineji v dobri formi.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ