Maček najboljši na etapni dirki na Slovaškem

Maček najboljši na etapni dirki na Slovaškem
24.08.2020 AVTOR: N. G., Kolesarska zveza Slovenije, foto: KZS/Blaž Debevec

Na Slovaškem so kolesarji slovenske izbrane vrste med mladinci blesteli na etapni dirki International Cycling Days, Matic Maček pa je osvojil rumeno majico za skupno zmago.

V Novi Dubnici na Slovaškem je v teh dneh potekala etapna dirka International Cycling Days, kjer so barve Slovenske reprezentance zastopali Matic Maček, Natan Gregorčič, Fabijan Kralj, Luka Jablanovec, Luka Ziherl in Nejc Hribar.

Na tehnično zahtevni trasi so se fantje odlično znašli, saj so bili celo dirko zelo aktivni. Matic Maček je ujel beg, ki je prišel do cilja in na koncu osvojil 4. mesto. Prav tako se je med starejšimi mladinci odlično znašel tudi mlajši mladinec Natan Gregorčič, kateri je v sprintu glavnine na koncu osvojil skupno 6. mesto in je po prvi etapi zasedel prvo mesto v razvrstitvi mladih kolesarjev za belo majico.

Drugi dan je bila na sporedu kraljevska, 114km dolga etapa z 1600 višinskimi metri. Naši člani v barvah Slovenske reprezentance so se od samega začetka vozili v ospredju in nadzirali dirko. Ob koncu prvega kroga se je skupina kolesarjev odpeljala, zraven pa je bil tudi Matic Maček. V zaključku zadnjega kroga je njegov tempo lahko držal le še en kolesar, katerega je premagal z napadom 1km do cilja in tako osvojil etapo s prednostjo 16 sekund. Prevzel je tudi rumeno majico vodilnega v skupnem seštevku, kjer je njegova prednost znašala 1:16min.

Tretji dan je kolesarje čakala razgibana 40min+1 krog dolga etapa, katero je dodatno otežila mokra podlaga, zaradi katere smo videli kar nekaj padcev. Fantje so na štart odšli z nalogo, da obranijo rumeno majico in jo pripeljejo do cilja. Ekipa je Matica ves čas držala v ospredju in narekovala tempo tako, da v generalnem seštevku do sprememb ni prišlo. Matic je čez cilj pripeljal kot zmagovalec dirke.

Zmaga je bila prav tako odlična popotnica za naslednjo dirko, saj kolesarji naslednji teden odhajajo na dirko na Madžarsko, ki šteje za pokal narodov, drugi pa na Evropsko prvenstvo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ