Machado Thiago: Hvala organizatorjem

Machado Thiago: Hvala organizatorjem
17.07.2014 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Organizatorji dirke po Franciji so pokazali tudi človeško plat, potem ko so se Tiaga Machada v deseti etapi usmilili in mu dovolili nadaljevati z dirko.
Kot smo že pisali, je Tiago Machado – pred deseto etapo je bil tretji v skupnem seštevku – v deseti etapi grdo padel in organizator je že sporočil, da je odstopil. A Portugalec se ni dal in vztrajal. Kljub številnim odrgninam in ranam je prišel do cilja, vendar pa za časovno zaporo. A organizator se je odločil, da njemu in pomočniku Schillingerju pogleda skozi prste.

Kljub prevelikemu zaostanku sta lahko nadaljevala z dirkanjem. Machado se je dan po premoru organizatorjem za to potezo lepo zahvalil, obenem pa je za cyclingnews.com dejal: »Nimam pojma, kaj se je zgodilo. Vozili smo zares hitro, a prav veliko vseeno nismo tvegali. Mislim, da me je veter odnesel in kolo je preprosto zdrsnilo. Preden sem se zavedel, sem bil na tleh. Začel sem hoditi, a tam je bil tudi rešilni avtomobil. Potem pa sem se spomnil, da so si etapo prišlu ogledat tudi moj starši, tako da sem si rekel, da moram nadaljevati in priti do cilja. To sem moral storiti. «

Po 11. etapi je Machado priznal, da ga še vedno vse boli, a obljubil je, da bo zdaj poskušal dobiti kakšno izmed etap, le rane se morajo še zaceliti.

»Prvih nekaj dni mu bo z vsemi temi poškodbami kar hudo. A upamo, da si bo hitro opomogel in morda pokazal pravo formo v zadnjem tednu dirkanja. Do tedaj pa od njega ne pričakujem veliko. Veseli bomo, če bo zaključeval etape, « pa je dodal direktor moštva NetApp Endura Enrico Poitschke.
Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ