Mäder in Milan zadnji okrepitvi Bahraina pred novo sezono

Mäder in Milan zadnji okrepitvi Bahraina pred novo sezono
11.12.2020 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

V ekipi Bahrain Victorious bosta v sezoni 2021 nastopala tudi švicarski talent Gino Mäder in italijanski specialist za dirkališče Jonathan Milan, ki se bo prvič pomeril v svetovni seriji. V vodstveni strukturi nove spremembe?

Pri Bahrain Victoriousu so po turbolentnem obdobju vendarle objavili še dve okrepitvi, s katerima so zaključili kadrovanje pred sezono 2021, v kateri z njimi ne bo več McLarna. Švicar Gino Mäder se je že v mlajših kategorijah proslavil kot napadalen kolesar, dober na vzponih in še boljši na spustih, v zadnjih dveh sezonah pa je kolesaril v dresu ekipe D.Data/NTT.

Pri 23 letih Mäder šele prihaja v najboljša kolesarska leta, svoj potencial je dokazoval z napadalnimi vožnjami v drugi polovici letošnje Vuelte, kjer je predzadnjo etapo končal na 2. mestu. V profesionalni karieri zmage še nima, ga pa zelo dobro pozna Tadej Pogačar, saj je bil Mäder član močne švicarske ekipe, s katero se je v kategoriji do 23 let borila slovenska zasedba, SP v Innsbrucku do 23 let pa je končal tik za stopničkami, tri mesta pred Pogačarjem.

Druga okrepitev Bahraina je Jonathan Milan, 20-letni italijanski kolesar, ki se je v minuli sezoni izkazal s tretjim mestom v ekipnem in četrtim v posameznem zasledovanju na EP na dirkališču, postal je tudi italijanski državni prvak v vožnji na čas do 23 let. V letošnji sezoni je še nastopal za kontinentalno ekipo ASD Friuli, tako da bo pogodba z Bahrainom njegova prva v svetovni seriji.

Še naprej se dogajajo spremembe tudi v vodstveni strukturi, po odhodu Roda Ellingwortha je zelo blizu slovesu tudi John Allert, ki je imel pogodbo direktno z McLarnom, ne z ekipo. Skupaj z Milanom Erženom je trojica tvorila vodstveno strukturo ekipe, v kateri zdaj ostaja le Eržen, ki bo nadzoroval prehod v novo obdobje ekipe, kot so se izrazili na spletni strani. Za cylingnews je Eržen potrdil, da se pogovarjajo z nekaj kandidati, ki so že zdaj v njihovi ekipi in bi lahko dobili večjo odgovornost ter pomagali zapolniti vrzel, ki je nastala po odhodu Ellingwortha in Allerta.Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ