Madouas v Plouayu do sanjske zmage

Madouas v Plouayu do sanjske zmage
04.09.2023 AVTOR: N. Gr., foto: Groupama FDJ

V Plouayu je potekala prestižna enodnevna klasika svetovne serije, ki se zdaj imenuje Bretagne Classic. Letos jo je dobil francoski državni prvak Valentin Madouas.

Bretanska klasika je vedno razgibana, zaključni krog v Plouayu, ki vsako leto ostaja enak, pa poskrbi za odprt razplet dirke. Ta se je že večkrat razpletla s šprintom manjše skupine, nenazadnje ob zmagi Grege Boleta, tokrat pa je o zmagi odločala ubežna četvorka.

Skoraj 80 kilometrov je bil v ospredju Stefan Kung, preden so ga ujeli Matthias Burgaudeau, Felix Grosschartner in Kungov ekipni kolega Valentin Madouas. Kljub napadom selekcije pred šprintom ni bilo, francoski prvak je namerno naredil nekaj metrov luknje, da je začel šprint iz ozadja in z zaletom prišel mimo Burgaudeauja in Grosschartnerja, ki do cilja nista uspela zakrpati luknje in Madouas je slavil prestižno zmago na klasiki svetovne serije.

"Ne vem, kaj reči po tej zmagi, čustva so premočna. Slaviti v Plouayu v tej majici je resnično nekaj posebnega, sanjsko je. Šprint sem poznal in vedel sem, da ga moram začeti iz ozadja, Stefan je v ospredju odlično nadzoroval oba tekmeca, da sem lahko izpeljal svojo akcijo. Vedno sem sanjal, da bi enkrat slavil tukaj, nisem pa si predstavljal, da bi mi to lahko uspelo kot francoskemu prvaku. Kaj več bi si sploh še želel?", se je spraševal novi šampion Plouaya.

Ponoči je potekala enodnevna dirka tudi v ZDA, Maryland Classic je ena večjih dirk v ameriškem koledarju, tokrat pa je bil na njej najboljši Danec Matthias Skjelmose.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ