Mads Pedersen kralj zahtevnega šprinta v 3. etapi Pariz – Nice

Mads Pedersen kralj zahtevnega šprinta v 3. etapi Pariz – Nice
08.03.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Trek Segafredo

Nekdanji svetovni prvak Mads Pedersen se je izkazal z zelo močno predstavo v težkem šprintu v zaključku vetrovne 3. etape dirke proti soncu. Primož Roglič je etapo brez težav končal v glavnini, Luka Mezgec se ni vmešal v šprint.

Tretja etapa je bila precej bolj razgibana kot druga, v zadnjih 70 kilometrih je kolesarje čakalo pet krajših vzponov, ki sicer niso bili tako težki, da bi prišlo do razlik med favoriti za rumeno majico, so pa dodobra razredčili glavnino. Svoje so spet dodali tudi veter in ozke ceste in pred zadnjimi 10 kilometri dirke je bila glavnina že precej zdesetkana.

V ospredju ni bilo več Fabia Jakobsena, tudi Dylan Groenewegen je izgubil stik, je pa v prvi skupini ob Woutu van Aertu ostal tudi Jasper Philipsen. In tudi Luka Mezgec, ki je na vzponih spet pokazal dobro formo in ostal z najboljšimi.

V zadnjih 10 kilometrih je s samostojno akcijo poizkusil Soren Kragh Andersen, a je bil tudi zaradi vetra, ki je nekaj časa pihal s strani, nekaj časa pa v prsa, njegov pobeg obsojen na neuspeh. Zaključek je bil zelo nenavaden, saj je bila cesta v zadnjem kilometru ravna, a se je cel čas kar precej vzpenjala, zato smo spremljali šprint za najbolj vzdržljive kolesarje.

Najprej so tempo narekovali kolesarji AG2R Citroena, nato pa je na čelo skupine prišel Trek Segafredo in Jasper Stuyven je Madsa Pedersena pripeljal do dobrih 200 metrov pred ciljem. Nekdanji svetovni prvak je imel v svojem zavetrju favoriziranega Wouta van Aerta, a belgijski državni prvak tokrat ni bil kos surovi moči Danca, ki je zdržal do ciljne črte in se veselil zanesljive zmage.

Za drugo mesto se je mimo van Aerta prerinil še Bryan Coquard, Belgijec je bil tretji, njegov rojak Philipsen pa četrti. Luka Mezgec je bil v glavnini, a mu je za šprint zmanjkalo moči. Nosilec rumene majice Christophe Laporte je bil v glavnini, a ga je 300 metrov pred ciljem spodnesel Kevin Geniets in na asfaltu je pustil nekaj kože z zadnjice. Potem je počasi nadaljeval proti cilju, bolj razočaran kot poškodovan, zaradi pravila zadnjih treh kilometrov pa je obdržal rumeno majico.

Tudi Primož Roglič s terenom in vetrom ni imel težav, varno je končal v času zmagovalca in je pred jutrišnjim posamičnim kronometrom (13,4 km) na tretjem mestu v skupnem seštevku.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ