Majka prihaja na pomoč Pogačarju, Cavendish bi lahko dirkal zastonj

Majka prihaja na pomoč Pogačarju, Cavendish bi lahko dirkal zastonj
19.10.2020 AVTOR: Nejc Grilc, foto: Sirotti

Italijanska Gazzetta je ob koncu septembra najavila prestop Rafala Majke k UAE Emirates za sezono 2021, ki je danes postal uraden. Mark Cavendish bi lahko okrepil Deceuninck - QuickStep.

Po štirih letih pri Bori Hansgrohe bo 31-letni Rafal Majka v naslednji sezoni zamenjal sredino. Oblekel bo dres ekipe UAE Emirates, kamor prihaja v vlogi pomočnika Tadeju Pogačarju. »Ko bo potrebno, bom zagotovo pomagal Pogačarju na največjih dirkah, ob tem pa upam, da bom dobil tudi nekaj priložnosti zase. Ciljam na dirke, kot je Tirreno Adriatico ali pa dirka po Švici ter nato na priložnost na Vuelti, kjer se zelo dobro počutim,« je Majka razkril, kaj ga čaka v novi ekipi.

Njegovo vlogo je potrdil tudi Mauro Giannetti, ki je dejal, da Majka prihaja kot »wingman« za Pogačarja, a da ga zagotovo čaka tudi nekaj priložnosti za dober rezultat. Nekdanji zmagovalec dirke po Sloveniji se trenutno zelo dobro bori na Giru, kjer zaseda 6. mesto v skupnem seštevku.

Cavendish bi lahko prišel k Deceuninck QuickStepu

Britanski šprinter Mark Cavendish je še naprej brez ekipe za naslednjo sezono, po čustveni izjavi v cilju Gent Wevelgema pa je vprašanje o nadaljevanju kariere spet postalo aktualno.

Z Bahrain McLarnom je v pogovorih, a dogovora zaenkrat še ni, šef Deceuninck QuickStepa Patrick Lefevre pa je namignil, da bi Cavendish morda spet lahko prišel v njegovo ekipo, v njej je že bil v sezonah 2013, 2014 in 2015. »Ni skrivnost, da bi se Mark rad vrnil k nam, dirkal bi zastonj, kar se naše ekipe tiče,« je začel Lefevre, Cavendish bi tako ohranil dogovore z osebnimi sponzorji, plače pa ne bi prejemal.

»Trenutno se ne morem odločiti, kaj naj naredim, srce mi pravi, da si zasluži priložnost, glava pa, da naši ekipi težko ponudi dodano vrednost. Je to, da je mentor mladim kolesarjem, dovolj za mesto v ekipi? Ne vem, zagotovo pa bom temeljito premislil, preden bom sprejel odločitev,« zaključuje Belgijec.

Britanski mediji omenjajo tudi povratek k Ineosu, najbolj verjetni scenarij pa je, da bo Cavendish še za sezono podaljšal pogodbo z Bahrainom, če gre verjeti informacijam iz Gazzette.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ