Majorka: Cummingsu zahteven zaključek. Ugnal Valverdeja. (VIDEO)

Majorka: Cummingsu zahteven zaključek. Ugnal Valverdeja. (VIDEO)
30.01.2015 AVTOR: D. Z.
Drugo dirke na Majorki, tokrat precej zahtevnejšo v zaključku, je dobil Stephen Cummings. Kristijan Koren je zasedel 31. mesto.
Na Majorki je bila na sporedu še druga enodnevna dirka. Tokrat so se kolesarji pomerili na dirki Trofeo Andratx-Mirador d'Es Colomer. Tudi ta dirka je prve kategorije. V Palmi je bil start, cilj pa je gostil Mirador d'Es Colomer. Kolesarji so morali premagati 166 kilometrov dolgo preizkušnjo, ki je bila še precej zahtevnejša od včerajšnje.

Prav zato so tudi imena na vrhu povsem druga. Tokrat se je v pobeg podalo deset kolesarjev. To so bili Andre Greipel (Lotto-Soudal), Dylan Van Baarle (Cannondale-Garmin), Huub Duyn (Roompot), Jose Gon çalves (Caja Rural-RGA,), Johann Van Zyl (MTN Qhubeka), Igor Merino (Burgos BH), Imanol Est évez (Murias Taldea), Nico Brungger (Roth-Skoda), Marcos Jurado (Španija) in Mark Christian (VB).

Andre Greipel si je na koncu prislužil naziv najbolj bojevitega kolesarja, za končni uspeh pa ubežniki niso imeli večjih možnosti. Glavnina jih je ujela dva kilometra pred ciljem. Odločilen napad je Stephen Cummings izvedel v zadnjem kilometru. Član moštva MTN Qhubeka je za seboj uspel zadržati zvezdnika Alejandra Valverdeja.

Šest sekund za prvima kolesarjema je sprint za tretje mesto dobil Davide Formolo. Sledili so še Bauke Mollema, Leopold Konig, Benat Intxausti, Konstantin Sivcov, Giovanni Visconti, Ian Boswell, Tim Wellens ... Kristijan Koren je bil 31.

ZAKLJUČEK DIRKE
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ