Makadam: Ko besedo dobijo najboljši na dirki

Makadam: Ko besedo dobijo najboljši na dirki
06.03.2021 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Strade Bianche. Tudi letošnja izvedba je bila izjemna. Junaki pa vsi, ki so prišli na cilj. Izstopali so mnogi. Najbolj zmagovalec Mathieu Van der Poel. Kaj so povedali protagonisti?

Na dirki Strade Bianche smo bili priča izjemnemu merjenju moči med številnimi zvezdniki. Le redke so dirke, na katerih se za zmago lahko borijo tako mojstri za klasike kot mojstri za etapne dirke. Kaj pa so zvezdniki po koncu povedali? V nadaljevanju.

Tadej Pogačar (7. mesto):
Za nami je dobra dirka. Ves dan smo bili aktivni in odpeljali smo zelo dobro dirko. Na koncu sem bil v ospredju, vendar pa sem imel ravno ob Van der Poelovem napadu trenutek krize, tako da sem komajda prišel na vrh. Nisem pa obupal in na koncu sem se boril za četrto mesto. Poskušali smo ujeti vodilno skupino, vendar pa nismo imeli veliko možnosti. V zaključku sem se potrudil, kolikor sem se lahko, vendar pa sem bil na zadnjem vzponu že pri koncu z močmi. S sedmim mestom sem lahko zadovoljen.

Mathieu Van der Poel (1. mesto):
Moja forma je že zdaj dobra. Mislim, da sem tako dober lahko še kakšen mesec. Naredil sem vse, da bi bil danes dobro pripravljen in mislim, da rezultat pove vse. Skozi celotno dirko sem se kar dobro počutil, tako da sem zadovoljen, da sem lahko dokončal delo. Počutil sem se dobro, vendar sem vedel, da moram nekaj moči prihraniti za konec. Vedel sem, da moram počakati na pravi trenutek, če želim zmagati. Mislim, da je bil Julian tudi nekoliko utrujen proti koncu, saj mi je tudi povedal, da ni bil več pravi. Ponavadi v takih situacijah sodeluje na polno, tokrat pa je izpustil nekaj menjav. Zato sem vedel, da ne laže. Egan je sicer pokazal, da je dober, a sem vedel, da mi je zadnji odsek pisan na kožo. Počutil sem se močnega, vendar pa nikoli ne veš, kako bo, če se boriš z najmočnejšimi kolesarji na svetu.

Julian Alaphilippe (2. mesto):
Mathieu je bil zelo močan, tako da nimam kaj obžalovati. Seveda bi raje zmagal, vendar pa sem lahko vesel, da sem v mavrični majici prišel na oder. Ne smem biti razočaran, saj sem res naredil vse, kar sem lahko. V zadnjih kilometrih sem imel krče, Mathieu pa je bil preprosto boljši, tako da mu lahko samo čestitam. Na strmem klancu v Sieni sem naredil, kar sem lahko. To je bilo dovolj za drugo mesto. Čutim pa, da prihajam v želeno formo, kar je dobro. Zato se veselim naslednjih dirk.

Wout van Aert (4. mesto):
Na koncu so bili v ospredju najmočnejši in nekaj jih je bilo pač močnejših od mene. S četrtim mestom moram biti zadovoljen. V zaključku sem čutil, da mi do prave forme manjka še kakšen odstotek. Najbrž sem bil v prvi skupini prvi, ki je zašel v težave, vendar pa sem se vrnil, tako da sem se boril do zadnjih moči. Napredujem. Dirka je bila težka, vendar pa sem bil v ključnih trenutkih zraven in končal na četrtem mestu. Tu vedno zmaga najboljši.

Egan Bernal (3. mesto):
Malce sem presenečen nad dosežkom, saj nisem specialist za enodnevne dirke. Zato je velika čast, da sem lahko stal na odru ob Julianu in Mathieuju. Presenečen sem in dodatno motiviran za naprej. Dober sem in zadovoljen s tem, kar sem dosegel. Nisem mojster za take dirke, zato je oder poseben dosežek. Želel sem le hitro priti čez zadnji odsek in iskati svojo priložnost. A na koncu gre zgolj za to, koliko moči si prihranil. Najmočnejši je zmagal. Lahko smo zadovoljni z doseženim, saj sem se na koncu boril z Van der Poelom in svetovnim prvakom.

Tom Pidcock 5. mesto):
Bilo je zabavno in težko. Dobil sem defekt, vendar sem se vrnil in bil spredaj. Egan je pristal na odru. Prišli smo po zmago, vendar sem zadovoljen s potekom. Razmišljal sem, da je bilo kar zanimivo, da sem bežal s šestimi najboljšimi kolesarji na svetu. In bil sem zraven! A na koncu nisem imel dovolj močnih nog. Ne smem se pritoževati. Še nekaj dirk in kilometrov v nogah in bom že lahko bližje.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ