Maraton Alpe Scott s slikovito in zahtevno traso navdušil 640 kolesarjev

Maraton Alpe Scott s slikovito in zahtevno traso navdušil 640 kolesarjev
07.07.2014 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Prva julijska nedelja je že nekaj let rezervirana za Maraton Alpe Scott, ki ne velja brez razlogov za najlepši in najtežji rekreativni kolesarski maraton pri nas.

Zmagovalci po letih

2014
3:37:04 Obal Primož
4:12:31 Šimenc Laura
2013

3:38:34 Gregor Tekavec
4:04:05 Andreja Jagodic
2012

3:42:50 Primož Roglič
4:06:33 Teja Gulič
2011

3:36:37 Tekavec Gregor
3:58:00 Pintar Urša
2010

3:39:18 Gregor Tekavec
4:02:57 Rutar Tjaša 

2009
Luka Mezgec
Urša Pintar
2008
Matej Stare
Tjaša Rutar
2007

Andrej Helešič
Ana Zupan

Rezultati

Fotogalerija organizatorja

Maraton je udeležence že osmič zapored vodil okoli Kamniško – Savinjskih Alp, slikovito traso s 130-imi kilometri in tremi alpskimi prelazi – Jezerski Vrh, Pavličevo sedlo in Črnivec pa sta najhitreje prevozila Primož Obal s časom 3:37:04 med moškimi in Laura Šimenc s časom 4:12:31 v ženski konkurenci.

Za Obala in Šimenčevo prva zmaga »na Alpah «
V Kamniku so se na startu zbrali najboljši amaterski kolesarji ta hip, zato napet potek in razplet znotraj vodilne skupine ni bil presenetljiv. Na koncu se je vse skupaj najbolje izteklo za Primoža Obala.
"Maraton Alpe je zame najlepša kolesarska prireditev. Sem tretjič, prvo leto sem bil osmi, lani peti. Tokrat mi je na moje veliko presenečenje uspelo zmagati. Za nas spredaj je bil trenutek resnice Črnivec. Matej Lovše in Andrej Marovt Helešič sta napadla pod vrhom, a sem jima uspel slediti. Vrnil sem jima s kontro. S Črnivca v dolino smo šli vsak zase, vsi solo," je nastop in pot do zmage opisoval Primož Obal, 26 - letni kolesar iz vasice Pertoča na Goričkem. Prekmurec torej ni prišel na Alpe s prekmurske ravnice, kjer leži njegov klub Tropovci. "Pri nas imamo le veliko krajših klancev. Tudi zaradi tega v prejšnjih letih na tako dolgih klancih nisem vzdržal, sedaj sem očitno vzdržljivost že toliko natreniral, da sem lahko konkurenčen tudi na Alpah," je z lovoriko - skalo v rokah razlagal bodoči magister strojništva.

Laura Šimenc, letos že odlična druga na Maratonu Franja, je v cilju priznala, da se je s tako težko traso spopadla prvič, zato je bilo zadovoljstvo ob zmagi toliko večje. »Prvi vzpon proti Jezerskemu Vrhu sem peljala v svojem tempu, ker sem moči hranila za vzpon na Pavliča. Do tu je šlo vse v redu, tudi čez Logarsko dolino še, precej utrujenosti pa sem čutila na Črnivec, morala sem upočasniti tempo, a je prednost od prej na srečo zadoščala «, je v cilju komentirala Šimenčeva, ki je osvojila tudi vzpon na Pavličevo sedlo - lovoriko občine Železna Kapla. Naziv najboljšega »hribolazca « je v moški konkurenci pripadel Mateju Lovšetu.

Maraton Alpe navdušil tudi Nizozemca Franka

Nizozemec Frank je lansko letos dopustoval v Kamniku v času maratona. Ker ga je preizkušnja zamikala, mu je vodja maratona Janez Jarm posodil kolo in Frank se je brez zadržkov pognal okoli Alp. Navdušen nad traso in lepotami, ki jih naš alpski svet ponuja, se je odločil, da se v Kamnik vrne. Tokrat s svojim kolesom. »Letos sem bil 10 min hitrejši ob 10-ih stopinjah več «, je v cilju nasmejano komentiral in obljubil, da se maratona še udeleži. Morda ne ravno drugo leto, saj se prav na Nizozemskem istočasno začenja Tour de France, zagotovo pa kmalu. S svojim dekletom bosta nadaljevala oddih v Sloveniji. Navdušila ju je Kranjska Gora, kjer sta preživela nekaj dni, odpravljata se še na Obalo.

Zadovoljni s potekom maratona so bili tudi organizatorji. Sporočilo fair playa, ki je bilo vodilo letošnjega maratona, je bilo prisotno, kar jih še posebej veseli.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ