Maraton Franja - zapore in ostale pomembne informacije

Maraton Franja - zapore in ostale pomembne informacije
07.06.2013 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Danes ob 15 te ure dalje oviran promet v BTC City-ju v Ljubljani in okolici.

Dvig štartnih paketov:
• Petek, sobota: CENTRALNI PRIREDITVENI PROSTOR BTC CITY 12.00-19.00

• Nedelja: CENTRALNI PRIREDITVENI PROSTOR BTC CITY od 6.30 dalje

 

Posebna opozorila glede stanja na trasah:
Mali Maraton
Udeležence malega maratona opozarjamo na gradbišče v dolžini 700m, ki se začne na 9,3 km po odprtju maratona oziroma merjenja časa. Merjenje časa se začne cca. 250m po desnem zavoju iz Tržaške ceste na Cesto na Ključ.
Na delu gradbišča bo za promet usposobljen samo en prometni pas. Udeležence naprošamo, da so na tem mestu še posebno previdni. Zaradi štrlečih odtočnih kanalov iz cestišča razmere na cesti zahtevajo izredno previdnost. Udeleženci naj upoštevajo signalizacijo ter navodila redarjev na tem mestu.

Mali in veliki Maraton
Za udeležence obeh maratonov velja opozorilo na obvoznem odseku Jeprca – Svetje – krožišče Medvode. Na tem delu je nekoliko ožje cestišče, kar zahteva previdnost na levem zavoju pred Svetjem za Medvode in nekoliko pozneje na obeh krožiščih v Medvodah.

KRONOMETER 18/36km (petek 7.6.2013 ob 16.00)
• Dokončna štartna lista: > > kliknite tukaj < <
• Dvig štartnih številk in čipov je v petek od 11h dalje na centralnem prireditvenem prostoru
Družinko šolski maraton 25km (sobota 8. 6. ob 16.00) in otroška proga (sobota 8. 6. 2013 ob 16.30)

Prijave in dvig številk:
• Centralni prireditveni prostor BTC CITY: petek, sobota od 12.00 dalje
Bone za malico in pijačo dobite ob prihodu v cilj skupaj z medaljo (testenine, voda, sladoled, jogurt..)


V času vožnje na čas zapore in obvozi
Za nemoten in varen potek dirke bo celotna trasa zaprta za ves promet med 15:00 – 21:00.
Načrt zapore
Zaprti bodo vsi priključki na traso.
Šmartinska cesta (BTC)
Iz smeri Novih Jarš proti glavni železniški postaji bo cesta normalno prevozna. V smeri proti Novim Jaršam bo zapora postavljena v križišču s Kajuhovo ulico in Jarško cesto.
Križišče v Šentjakobu in AC priključek Šentjakob
V križišču bosta zaprti smeri Šmartinska cesta in Zasavska cesta proti Dolu. Promet bo mogoč proti Črnučam in Domžalam. AC priključek Šentjakob bo popolnoma zaprt iz obeh smeri.
Trasa od AC priključka Šentjakob do naselja Dol pri Ljubljani
Zadevna trasa bo zaprta do krožišča v Dolu pri Ljubljani, tj. vsi priključki na državno cesto G2-108/1181 do krožišča.
Za nemoteno izvedbo bo potrebno sodelovanje tudi vseh stanujočih ob trasi, zato Vas prosimo, da vse nujne opravke prilagodite času zapore in uporabite možne obvoze.

VLJUDNO VAS PROSIMO ZA STRPNOST IN RAZUMEVANJE
Organizacijski odbor
Maratona Franja BTC City


Načrt zapore

Zaprti bodo vsi priključki na traso.

Šmartinska cesta (BTC)

Iz smeri Novih Jarš proti glavni železniški postaji bo cesta normalno prevozna. V smeri proti Novim Jaršam se zaporo postavi že v križišču s Kajuhovo ulico in Jarško cesto. Na izvozu z obvoznice HC-H3/0085 Ljubljana (Zadobrova – Šmartinska) se zaporo postavi v križišču LZ 212391 Odcep Šmartinska cesta in LZ 213381 Bratislavska cesta in promet preusmeri na Bratislavsko cesto.

AC priključek LJ Sneberje

Zaporo se postavi v križišču R3-644/1356 Ljubljana (Šmartinska) – Šentjakob, LG 211104 Od Zadobrovške cesta do Šm in AC-A1/0189 Priključek LJ Sneberje. V tem križišču ne bo možno dostopati na Šmartinsko cesto in Podgorico. AC priključek bo prevozen na vseh štirih krakih.

Križišče v Šentjakobu in AC priključek Šentjakob

V križišču bosta zaprti smeri Šmartinska cesta (R3-644/1356) in Zasavska cesta proti Dolu. (G2-108/1181). Promet bo mogoč proti Črnučam in Domžalam. AC priključek Šentjakob bo popolnoma zaprt iz obeh smeri.

Trasa od AC priključka Šentjakob do naselja Dol pri Ljubljani

Zadevna trasa bo zaprta do krožišča v Dolu pri Ljubljani, tj. vsi priključki na državno cesto G2-108/1181 do krožišča.

 

Obvoz

Zapora Šmartinske ceste (BTC)

Na križišču s Kajuhovo ulico in Jarško cesto bo pri zapori stal policist in usmerjal promet.

Zapora pri AC priključku LJ Sneberje

Iz smeri Maribora bo ves promet preusmerjen na AC priključek LJ Ind. cona Moste (BTC).

Zapora v križišču v Šentjakobu

Vozniki iz smeri Črnuč, ki bodo hoteli dostopati do Dola pri Ljubljani, bodo usmerjeni na AC priključek Krtina, od koder bo voden obvoz, čigar relacija je opisana spodaj. Na isti priključek bodo usmerjeni tudi vozniki v Domžalah.

Zapora AC priključka Šentjakob

Iz smeri Maribora se bo na zaporo opozarjalo že na AC priključku Trojane. Za osebna vozila bo Dol pri Ljubljani voden na relaciji Trojane – Izlake – Kandrše – Spodnji Hotič – Dol pri Ljubljani, za tovorna na relaciji Trojane – Izlake – Zagorje ob Savi – Litija – Spodnji Hotič – Dol pri Ljubljani.


Na zaporo se bo opozarjalo tudi na AC priključkih Krtina in Domžale. Z izvoza Krtina se bo obvoz za osebna vozila vodil na relaciji Krtina – Moravče – Kandrše – Spodnji Hotič – Dol pri Ljubljani, za tovorna pa na relaciji Krtina – Moravče – Kandrše – Izlake – Zagorje ob Savi – Litija – Spodnji Hotič – Dol pri Ljubljani. Na AC priključku Domžale bo obvoz za vsa vozila voden na relaciji Domžale – Trzin – Črnuče.

Iz smeri Ljubljane se bo na zaporo opozarjalo na AC priključku LJ Bizovik. Obvoz za vsa vozila bo voden na relaciji LJ Bizovik – Zadvor – Šmartno pri Litiji – Litija – Spodnji Hotič – Dol pri Ljubljani. Vozniki, ki se bodo na AC vključevali na priključkih LJ Vzhod (Zaloška cesta) in LJ Ind. cona Moste (BTC), bodo za Dol pri Ljubljani prav tako preusmerjeni na izvoz Krtina.

Trasa od AC priključka Šentjakob do naselja Dol pri Ljubljani


Na zaporo se bo opozarjalo v Ihanu. Vozniki, ki bodo namenjeni v Dol pri Ljubljani, bodo preusmerjeni na AC priključek Krtina, od koder bo voden obvoz, čigar relacija je opisana zgoraj.


Vozila iz smeri Litija bodo preusmerjena na Šmartno pri Litiji in od tam proti Ljubljani. Osebna vozila, ki se bodo na državno cesto vključevala na relaciji Dol pri Ljubljani – Spodnji Hotič, bodo v Spodnjem Hotiču preusmerjena preko Kandrš in Moravč na AC priključka Krtina. Tovorna vozila pa na Šmartno pri Litiji in od tam proti Ljubljani.
Zapore in obvozi na dan maratona


Zaradi kolesarske prireditve MARATON FRANJA bo v nedeljo, 9. 6. 2013, od 9. ure do 11.30 občasno moten promet na območju mestne občine Ljubljana. Trasa bo potekala po Šmartinski cesti, Kajuhovi ulici, Litijski cesti, Poljanski cesti, Kopitarjevi ulici, Komenskega ulici, Tav-čarjevi ulici, Slovenski cesti, Šubičevi ulici, Bleiweisovi cesti in Tržaški cesti v smeri proti Vrhniki.

Na državnih cestah bo moten promet na relaciji Ljubljana –Brezovica –Vrhnika –Logatec –Idrija –Cerkno –Trebija –Gorenja vas –Škofja Loka –Je-prca –Zbilje –Vodice –Tacen –Ljubljana.

Popolne zapore za ves promet bodo na naslednjih odsekih:
R2-409:
Zaprt odsek Brezovica –Vrhnika od 9.15 do 9.45. Obvoz je možen po avtocesti.
G2-102:
Zaprt odsek Godovič –Idrija od 9.55 do 15. ure. Obvoz bo potekal na relaciji Idrija –Rebro –Dole –Godovič.
R1-210:
Zaprt odsek Cerkno –Kladje –Trebija od 10.55 do 15. ure. Obvoz bo voden na relacijah Trebija –Žiri –Idrija ter Hotavlje –Leskovica –Novaki –Cer-kno. Na relaciji Škofja Loka –Cerkno bo voden obvoz čez Železnike.
R1-211:
Zaprt bo priključek Jeprca v smeri vožnje od Medvod proti Škofji Loki od 10.55 do 15. ure. Obvoz je v smeri proti Škofji Loki voden čez Kranj, v smeri Smlednika pa čez Medvode.

Na območju Ljubljane bodo od 12. do 17. ure zaprte Tacenska cesta, Obvozna cesta, Dunajska cesta, Baragova ulica, Vojkova cesta, Kranjčeva ulica, Titova cesta, Rondo Žale, Pokopališka ulica in Šmartinska cesta ter območje do cilja v BTC.
AC A2/0109:
Predvidena je popolna zapora avtocestnega izvoza Vodice od 11.30 in 15.30. Obvoz do Vodic je voden prek avtocestnega priključka Brnik.
AC A2/0111 in HC 0184:
Predvidena je popolna zapora avtocestnih izvozov Ljubljana Brod ter Ljubljana Bežigrad od 12. do 17. ure.

Mali maraton Franja:

R3-641, LC 067020 in R2-407:
Predvidena je popolna zapora ceste na relaciji Dolgi most –Dobrava –Horjul –Vrzdenec –Gorenja vas od 11. do 13. ure.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ