Maraton Franja: Danijela Svetik absolutna zmagovalka, pri moških italijansko slavje

Maraton Franja: Danijela Svetik absolutna zmagovalka, pri moških italijansko slavje
09.06.2013 AVTOR: D. Z.
Tradicionalni, že 32. kolesarski maraton Franja oziroma obe različici te preizkušnje je skupaj prekolesarilo 3500 kolesarjev in kolesark. Na najtežji preizkušnji je zmagal Italijan Chiminello, pri ženskah Danijela Svetik.

MARATON FRANJA V FOTOGRAFIJI: Več fotografij z Maratona Franje si boste lahko ogledali v fotogaleriji, ki jo bomo objavili v ponedeljek.

Na najdaljšo različico maratona, torej na 156 kilometrov dolgo preizkušnjo se je na pot podalo kar 1720 kolesarjev. Najihtrejša skupina kolesarjev je v cilj prišla po dobrih treh urah in 26 minutah dirkanja. V tej skupini so bili kar trije kolesarji moštva Tušmobil. Govorimo o skupini sedmih najmočnejših kolesarjev.

In zaključek je najbolje uspel odpeljati 25-letni Italijan Andrea Chiminello, ki je ugnal Mateja Lovšeta in še enega Italijana Devida Tronchina. Blaž Bonča je bil četrti, Primož Porenta peti, Tomaž Kališnik šesti in Gregor Tekavec sedmi. Tomaž Kališnik je bil najboljši na Kladju, obenem pa je dobil tudi leteči cilj, tako da je na cilju oblekel kar dve majici.

V ženski konkurenci je bila najboljša Danijela Svetik. Druga je bila Andreja Jagodic, tretja pa Seeg Annika. Na krajši, 97 kilometrov dolgi dirki pa smo v moški konkurenci videli popolno prevlado Italijanov. Zmagal je Sandro Zambolin, drugi je bil Diego Palam, tretji pa Maurizio DePonte. V ženski konkurenci je bila najboljša Ana Majnik. Druga je bila Brigitte Krebs, tretja pa Nina Dolinar.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ