Marc Hirschi: Motiviran za nudenje pomoči

Marc Hirschi: Motiviran za nudenje pomoči
18.01.2021 AVTOR: DZ, vir: UAE Team Emirates

Marc Hirschi. Poleg Rafala Majke vsekakor najmočnejša okrepitev moštva UAE Team Emirates je poudaril: "Na Tour gremo braniti zmago."

"Tadeja poznam že dolgo. Že pri mladincih sva dirkala skupaj. Poznava se. Tu je tudi Bjerg. Lepo je biti zdaj skupaj v ekipi," je na virtualni novinarski konferenci dejal Marc Hirschi in odgovoril na vprašanje, če je že v mladinskih kategorijah in potem pri U23 vedel, da bo Pogačar postal tako vrhunski kolesar tako hitro:

"Veliko sva dirkala. Na številnih dirkah sva se borila za zmago. Včasih je bil on močnejši, včasih jaz. Vedno je bil bolj za etapne dirke, jaz pa za enodnevne. Že takrat je bilo jasno, da bo dober profesionalec, težko pa si je zamisliti, da bo takoj tako dober." Seveda je beseda tekla tudi o dirki po Franciji. Hirschi ne skriva. Poleg enodnevnih klasik je to velik cilj tudi zanj.Lani je dobil etapo, letos pa bo v Francijo odšel kot pomočnik Tadeju Pogačarju: "Na Tour gremo braniti zmago. Motiviran sem za nudenje pomoči Tadeju Pogačarju. Je pa vsekakor drugače, če vse staviš na etapne zmage, kot sem lani, ali pa delaš za liderja. Obenem bo to dobra priprava za olimpijske igre. Že lani sem bil po Touru v dobri formi, je pa res, da bo letos spet na vse skupaj vplival koronavirus, pa ‘jet-jeg’. Bomo videli. Za vse bo podobno."

Seveda pa razmišlja tudi o aprilskih klasikah, kjer si bo razdelil vlogo kapetana s preostalimi. V Ardenih vsekakor tudi s Pogačarjem: "Na klasikah je vedno boljše, če imaš več fantov v zaključku. Pomembna je zmaga, ni važno kdo zmaga. Na klasikah pa se prav veliko ne spremeni ali vozim za UAE ali Sunweb. Moral bom biti na pravi ravni, potem pa bomo videli." Hirschi je še dodal, da se v nasprotju s celotno ekipo še ni cepil proti Covi-19, saj je v Abu Dabi prišel prepozno:"Zagotovo pa bo zaradi koronavirusa težko. Velika verjetnost je, da se bo tudi sezona začela nekoliko kasneje." Pa še o tem, če razmišlja, da bi v prihodnosti postal kolesar za boj za visoka mesta v skupnem seštevku? "Sem drugačen kolesar. Morda bi bilo mogoče, vendar bi potreboval več časa, več tritedenskih dirk. Raje se osredotočam na tiste stvari, pri katerih sem dober. Ne bi pa rad na vsak način silil za skupni seštevek in bil potem morda med deset."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ