Marc Hirschi: S Tadejem sva oba naredila velik korak naprej

Marc Hirschi: S Tadejem sva oba naredila velik korak naprej
11.03.2018 AVTOR: D. Z.
Marc Hirschi je je dobil drugo etapo na dirki Istrska pomlad. Na koncu je premagal Tadeja Pogačarja. Tu je pogovor z 19-letnim Švicarjem.

Marc Hirschi spada med izjemno nadarjeno generacijo mladih kolesarjev, ki šele drugo sezono nastopa med mlajšimi člani.

Član mladega moštva Sunweb je star 19 let, ravno toliko kot Tadej Pogačar, s katerim sta v soboto bila tako zanimiv boj. Hirschi je trenutno peti v skupnem seštevku. Tu je pogovor s Švicarjem, ki vozi za podmladek zvezdniškega moštva.

V skorajda isti ekipi imate tudi zvezdnike, kot so Tom Dumoulin in drugi. Kaj to pomeni za mladega kolesarja?
Dodatna motivacija, saj imamo včasih skupne priprave, na katerih so tudi oni. Res lahko to izkoristimo in se veliko naučimo.

Kdaj boste torej prestopili??
Ko bom dobil priložnost, ko bo pravi čas. A menim, da je zdaj bolje, če nastopam med mlajšimi člani. Lani sem bil šele prvo leto v tej kategoriji in prepričan sem, da se lahko še veliko naučim. Pomembno je, da ne naredim tega koraka naprej prezgodaj. Zdaj se prav, da dirkam z najboljšimi mlajšimi člani in se tu naučim, kako se zmaguje. Videli bomo, kaj se bo zgodilo.

Danes ste zmagali, možnosti za končno zmago pa ste zapravili v petek. Kaj se je zgodilo?
To je bila etapa bolj za sprinterje. Poleg tega sem bil ob vstopu na kocke preveč v ozadju. Ostal sem okrog 20. mesta. Škoda. Izgubil sem nekaj sekund, ki bi bile pomembne za skupni seštevek. Ampak, veliko sem se naučil.

Vam je zdaj žal?
Zdaj že, ampak sem obenem zelo vesel, ker vem, da sem dobro pripravljen. To je bolj pomembno.

Tokrat ste premagali Tadeja Pogačarja. Sta isti letnik. Kaj lahko poveste o njem?
V primerjavi z mladinsko kategorijo je naredil velik napredek. Lepo je videti, da sva oba naredila velik korak naprej. Enkrat sem jaz boljši, drugič je on. Lepo, da je toliko kolesarjev, s katerimi sem nastopal med mladinci že zdaj zelo dobrih v višji kategoriji.

Kaj vas čaka zdaj?
Gent-Weelgem, klasike s Flandrijo. Glavni cilj pa je Liege-Bastogne-Liege.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ