Marcel Kittel do rožnate majice?

Marcel Kittel do rožnate majice?
08.05.2016 AVTOR: D. Z.
Pred kolesarji na dirki po Italiji je tretja etapa. Zadnja na Nizozemskem. Prav lahko se zgodi, da bi Marcel Kittel prišel do rožnate majice.

Start tretje etape bo gostilo mesto Nijmegen, cilj pa bo v Arnhemu. Etapa bo dolga 190 kilometrov. Večji del bo ravninska. Kolesarji pa bodo imeli na voljo dva leteča cilja. Prvi bo po 93 kilometrih v Lochemu, drugi pa po 128 kilometrih v Diernu. Na 137 kilometru bo vrh edinega kategoriziranega vzpona dneva.

Govorimo o vzponu četrte kategorije na Posbank. Sledil bo prihod v Arnhem in zaključna dva 14 km dolga kroga v mestu. Sicer pa je trasa zelo podobna trasi druge etape. Glavne ovire bodo ozke ceste skozi vasi, krožišča in hitrostne ovire. Mnogi pričakujejo tudi veter, ki je v drugi etapi kolesrjem prizanesel. Ciljna ravnina je dolga petsto metrov.

Poteka pa po več kot sedem metrov široki cesti. Tom Dumoulin bo etapo začel v rožnati majici, Primož Roglič na drugem mestu pa ima isti čas. A z zmago v drugi etapi se je na tretje povzpel Marcel Kittel. Za vodilnim zaostaja zgolj za eno sekundo. Nemec bi z etapno zmago prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku in se tako z rožnato majico poslovil od Nizozemske.

Sicer pa je prav zanimivo, da je Kittel na dirki po Italiji do zdaj dobil tri etape. Prvi dve leta 2014. Prav nobene pa ni dobil v Italiji. Kittel bi z zmago Nemčiji prinesel že 28. etapno zmago na dirki po Italiji. Na letečih ciljih bodo kolesarji lovili točke v boju za rdečo majico in tudi odbitne sekunde. Točkujejo se po sistemu 3-2-1.

Značke: Cestno, Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ