Marcel Kittel drugič zapored, Van Poppel v Avstraliji

Marcel Kittel drugič zapored, Van Poppel v Avstraliji
01.02.2017 AVTOR: D. Z.
S prologom s je začela dirka Herald Sun Tour. Froome brani lansko zmago. Drugo etapo na dirki Dubai Tour je dobil Marcel Kittel.

DUBAJ
Najprej pa v Dubaj, na dirko ekstra kategorije, na kateri nastopa šest Slovencev. Štirje v dresih Bahrain Meride in dva v dresih UAE Abu Dhabija. Tudi druga etapa, dolga je bila 188 kilometrov, je bila pisana na kožo sprinterjem.

Med najhitrejšimi pa je očitno trenutno najboljši Marcel Kittel, ki je na tej dirki blestel že lani. Lani je dirko dobil tudi v skupnem seštevku. Zdaj pa je dobil že drugo etapo zapored. V sprint v Ras Al Khaimahu je po štirih urah in 25 minutah dirkanja premagal Dylana Groenewegena. Tretji je bil Jakub Mareczko. Sledili so Degenkolb, Modolo, Lobato, Cavendish, Minali, Maronese in Blythe. Slovencev med desterio ni bilo. Kittel vodi v skupnem seštevku. Osem sekund za njim je Groenewegen, tretji Nicola Boem ima 13 sekund zaostanka.

FROOME PROTI CHAVESU?
Začela pa se je etapna dirka prva kategorije Herald Sun Tour. Melbourne Southbank je gostil 2,1 km dolg prolog. Na dirki sta tudi dva najbolj izpostavljena kolesarja, med katerima pričakujemo ogorčen boj za zmago.

To sta Christopher Froome, ki brani lansko zmago na tej dirki, in Esteban Chaves. Zelo kratek prolog pa ni bil pisan njima na kožo. Dobil ga je član Skya Danny Van Poppel. Sicer sprinter je progo premagal v dveh minutah in 32 sekundah. Drugi je bil Brenton Jones, tretji pa Alex Frame. Froome je za klubskim kolegom zaostal za sedem sekund in je zasedel 26. mesto. Chaves je bil še štiri sekudne počasnejši. To je bilo dovolj za 64. mesto.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ