Marcel Kittel na Touru ne bo nastopil

Marcel Kittel na Touru ne bo nastopil
26.06.2015 AVTOR: D. Z.
V zadnjih dveh letih najboljši sprinter na dirki po Franciji letos tam ne bo nastopil. Razlog. Po virusu, ki ga je staknil na začetku sezone nikakor ne more doseči vrhunske forme.

Lani je Marcel Kittel dobil kar štiri etape. Seveda tudi tisto najprestižnejšo v Parizu. Letos pa se skorajda celotno sezono ukvarja z zdravstvenimi težavami. Sicer je v zadnjem času pokazal boljšo pripravljenost, vendar pa ta še vedno ni na zadovoljivi ravni. Prav zato je odpovedal nastop na Touru. “Seveda sem razočaran, da me na Touru ne bo. Vendar pa se bom moral osredotočiti na nove cilje. To, da nisem uvrščen v ekipo je vsekakor najtežji trenutek v moji karieri. Spomladi sem bil na prisilnem počitku in že to ni bilo lahko, pa čeprav so bili trenutki, ko sem že hotel nehati. Zdaj je to nov udarec, saj mi v ekipi ne zaupajo dovolj, da bi me uvrstili med deveterico, ” je med drugim Marcel Kittel zapisal na njegovi uradni spletni strain.

Nemec je letos zares malo dirkal, končal pa je vsega 19 dirk. “Formo je že precej izboljšal in njegovi sprinti so že na visoki ravni, vendar pa se bojimo, da nima dovolj tiste baze, in da je na tem področju v tem trenutku preveč ranljiv. To je veliko razočaranje zanj in za ekipo. Tour je težka dirka na zelo visoki ravni. Gledati moramo tudi na to, kako bi lahko njegov nastop vplival na predstave celotne ekipe. Tvegali bi, da bi Marcel Tour zapustil zelo zgodaj. To pa bi zmanjšalo možnosti preostalih kolesarjev v ekipi, ” je dejal Iwan Spekenbrink, sicer glavni mož ekipe Giant Alpecin, za katero vozi Kittel. Kittel je leta 2013 med drugim končal serijsko zmagovanje Marka Cavendisha na Elizejskih poljanah. V dveh letih je dobil kar osem etape.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ