Marcel Kittel odhaja v Katjušo Alpecin

Marcel Kittel odhaja v Katjušo Alpecin
17.08.2017 AVTOR: D. Z.
Pa je vendarle prišlo do prestopa Marcela Kittla. Nemec bo v naslednjih dveh sezonah vozil za ekipo Katjuša Alpecin.

Marcel Kittel je bil zadnji dve leti član moštva Quick Step Floors. Dolgo se je ugibalo, če ga bo menedžer belgijskega moštva Patrick Lefevre uspel prepričati in se bosta lahko dogovorila za nadaljevanje skupne poti.

Nenazadnje se je Kittel po porazni sezoni 2015 prav v omenjeni ekipi vrnil med najboljše. A Lefevre je večkrat poudaril, da nima dovolj denarja, da bi lahko zadržal vse zvezdnike, ki so iz leta v leto dražji. Uspel je zadržati vse boljšega sprinterja Fernanda Gavirijo, pa Philippa Gilberta in Boba Jungelsa … Zmagovalec petih etap na dirki po Franciji Marcel Kittel pa odhaja. Podpisal je dveletno pogodbo za Katjušo Alpecin.

Za to naj bi bili zaslužni predvsem pri dveh nemških sponzorjih, pri Canyonu in Alpecinu. Ta je podpiral že prejšnjo Kittlovo ekipo (Giant Alpecin), zdaj pa bomo spet priča temu sodelovanju. Kittel je znan po tem, da ima rad urejene lase in Alpecin so prav proizvodi za nego las. Potem, ko je postalo jasno, da bo Alexander Kristoff zapustil Katjušo, so postale govorice o prihdou Kittla vse glasnejše:

“Zares se veselim novih izzivov v novih barvah. Zame je to vznemirljiv trenutek. Upam, da bom s tem novim korakom dobil nov zagon. Mislim, da bom v ekipi našel vse, kar potrebujem v sprintih. Videl sem, da sprinterski vlak zelo dobro deluje, ” je v uradni izjavi za javnost dejal Marcel Kittel. “Veseli smo, da se nam bo pridružil, saj lahko rečemo, da je trenutno najboljši sprinter na svetu. To je dokazal na Touru. Bo eden izmed naših najbolj pomembnih kolesarjev in lahko bo računal na močno podporo, ” je dejal menedžer Jose Azevedo.

“Tehtnico je dokončno prevesilo dejstvo, da bom spet v isti ekipi kot prijatelj Tony Martin. Omogočil mi je dober vpogled v ekipo in mi olajšal odločitev. Njegovo mnenje glede ekipe je bilo zame zelo pomembno, ” je še dodal Kittel. Nemec je na svoji spletni strani zapisal, da mu prej omenjeni Lefevre ni mogel zagotoviti vloge prvega sprinterja v ekipi, saj vse močnejši postaja tudi Gaviria. Kittel izpostavil, da noče, da bi se ponovilo leto 2015, ko je ostal tudi brez nastopa na Touru: “Vsekakor bo tudi Gaviria želel nastopiti na Touru in to razumem. To spoštujem in lahko sem vesel, da lahko zdaj z zadovoljstvom gledam na ekipo, v kateri sem, in da jo bom zapustil brez zamer.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ