Marcel Kittel preprosto premočan, Jan Polanc 12.

Marcel Kittel preprosto premočan, Jan Polanc 12.
04.02.2017 AVTOR: D. Z.
Marcel Kittel je v vseh pogledih zaznamoval dirko po Dubaju. Ubranil je lansko zmago v skupnem seštevku in dobil kar tri etape.

Četrta izvedba dirke ekstra kategorije po Dubaju je končana. Zadnja etapa je bila dolga 124 kilometrov in je bila pisana na kožo sprinterjem.

Takoj po startu je šlo zelo hitro. Napadi so se vrstili, a v prvih 40 kilometrih do pobega ni prišlo. Potem pa se je v ospredju izoblikovala manjša skupina ubežnikov, ki so jo sestavljali: Matteo Bono (UAE Abu Dhabi), Ivan Cortina (Bahrain-Merida), Floris Gerts (BMC) in Dimitrij Gruzdev (Astana). V glavnini pa so imeli predvsem kolesarji Quick Stepa vse pod nadzorom.

Branili so majico vodilnega v skupnem seštevku, ki jo je nosil Marcel Kittel, tako da sta predvsem Julian Alaphilippe in Bob Jungels skrbela, da si ubežniki niso privozili prevelike prednosti. Razlika ni bila nikoli večja od dve minut in deset kilometrov pred ciljem je glavnina ubežnike tudi ujela. Sledil je boj sprinterskih vlakov.

Zadnji Kittlov pomočnik Fabio Sabatini je imel težave z verigo in tako se je Kittel 400 metrov pred ciljem znašel brez pomočnika. Nemec je vseeno prikazal izjemno moč. Najbolj sta se mu približala Elia Viviani in Riccardo Minali. Z 12 mestom se je izkazal Jan Polanc. Kittel se je veselil še tretje etapne zmage v štirih etapah, ki so bile letos na razpolago. Skupno ima na tej dirki že osem etapnih zmag.

Poleg tega se je veselil tudi končne zmage, tako da je ubranil lanski uspeh. Letos so morali organizatorji odpovedati edino etapo s krajšim ciljnim vzponom. Kittel je tokrat premagal Dylana Groenewegena in Johna Degenkolba. Od šestih Slovencev je bil najboljši Jan Polanc, ki je z zaostankom 30 sekund dirko končal na 18. mestu. Matej Mohorič je bil 24., Grega Bole je bil 72., David Per 95., Luka Pibernik 104., Borut Božič pa 117.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ